Venkov, regionální rozvoj a zemědělství

Problematiku venkova nezužujeme jen na problematiku zemědělství. Venkov chápeme jako přirozené místo pro život, jehož kvalita by rozhodně neměla být nižší než kvalita života ve velkých městských aglomeracích. Budeme proto věnovat stálou péči zajištění nezbytné sítě veřejných služeb včetně škol, dostupné zdravotní péče a přiměřené dopravní obslužnosti.

Respektujeme venkov jako historický prvek území, krajiny a tradičního výrobního prostředku zemědělství, lesnictví a rybníkářství. Budeme dbát o udržitelnou rovnováhu mezi bydlením, dopravní infrastrukturou, řešením odpadového hospodářství, likvidací starých ekologických zátěží a ochranou přírody.

Naše postoje k venkovu, regionálnímu rozvoji a zemědělství a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2013. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu venkova a zemědělství.

Pavera: Ministr musí řešit péči o půdu aktivněji

22. 11. 2016
Vláda neudělala žádná opatření, která by přinesla zlepšenou péči o půdu. Třeba i tím, že by se zmenšily osevní plochy nebo zavedla opatření, která by zadržela vodu v krajině.

Pavera: Mléko do škol - další střet zájmů ministra Babiše

26. 8. 2016
Vyloučit žádného dodavatele nemůžeme. Ale myslím si, že u pana Babiše jde o jasný střet zájmu. A kvůli pár desítkám milionů korun, které jdou mlékárně Hlinsko, to za to panu ministrovi nestojí. Ale bohužel si myslím, že to o něm svědčí .

Co všechno TOP 09 dělá pro naše obce a města

31. 5. 2016
Stabilní právní prostředí, předvídatelné financování a co nejmenší míra byrokratické zátěže. To jsou tři základní požadavky obecních a krajských samospráv, které chtějí efektivně pracovat.
Číst více

Horáček: Pobočky pošty jsou odpovědností vlády, ne obcí

25. 5. 2015
Vláda neřeší vleklý problém s rušením poboček České pošty a chce odpovědnost za něj přenést na starosty obcí. Je to neuvěřitelný alibismus, kritizuje poslanec TOP 09 Václav Horáček.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ RSS

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09