Bezpečnost, boj s kriminalitou a korupcí

Základem obrany zůstane členství v NATO, v němž musíme plnit své závazky. Obranu zajistí moderní profesionální armáda, vnitřní bezpečnost koordinované složky integrovaného záchranného systému. Budeme se zasazovat o to, aby si NATO nadále zachovalo politickou soudržnost a schopnost geopoliticky sjednocovat Západ proti vnějším hrozbám (zejména Rusku), ale zároveň zrychlilo své rozhodování.

Svět se mění, přicházejí nové bezpečnostní hrozby. Posílíme proto investice do výzkumu, vývoje a nákupu obranných a bezpečnostních technologií (umělá inteligence, bezpilotní systémy, vesmírné technologie, kybernetická obrana), které mají i civilní využití a pomohou zvyšovat technologickou úroveň české ekonomiky. ČR bude kromě svých spojenců v NATO a EU spolupracovat s dalšími perspektivními partnery (Izrael, Japonsko, Jižní Korea, Tchaj-wan).

EU poskytuje rámec i pro naši bezpečnost, především v oblasti boje s organizovanou kriminalitou, terorismem a zajišťováním stability na evropských hranicích. Budeme usilovat o to, aby pro tyto kapitoly bylo v rámci EU vyčleněno dostatečné množství peněz.

Postoje k bezpečnosti a boji s kriminalitou a korupcí a návrhy řešení naleznete v plné šíři v kapitole SPOLU pro bezpečnou zemi volebního programu 2021. Další naše postoje a návrhy najdete v programovém materiálu Myslíme na budoucnost.

Neochota poučit se z minulosti národa ohrožuje jeho bezpečnost, připomněl Miloš Nový ve Sněmovně
21. 3. 2024

Projev poslance Miloše Nového na plénu během mimořádné schůze Poslanecké sněmovny "Bezpečnostní hrozby pro Českou republiku"

Dominik Hašek jistí prvoligovou soupisku TOP 09 do Senátu
21. 3. 2024

Dominik Hašek jistí prvoligovou soupisku TOP 09 do Senátu

TOP 09 představila první tři kandidáty letošních senátních voleb. Silné trio tvoří zkušený politik a dvě výrazné osobnosti svého oboru, které k veřejnému dění mají dlouhodobě blízko. Vedle současného senátora Herberta Pavery budou o hlasy voličů bojovat dokumentarista Břetislav Rychlík a sportovní legenda Dominik Hašek.

Celý článek
Nejde o sprostý mail. ANO oslabuje naši obranyschopnost, jeho metody je třeba demaskovat, říká Pekarová Adamová
20. 3. 2024

Předsedkyně Poslanecké sněovny Markéta Pekarová Adamová z TOP 09 v rozhovoru pro HN hájí vládní postup a svolání mimořádné schůze. Podle ní nejde jen o sprostý email. Jde o bezpečnost, která je nejdůležitějším tématem pro naši zemi.

Pekarová Adamová: Podpora Ukrajiny a Moldavska jsou pilíři bezpečnosti Podunají
19. 3. 2024

Pekarová Adamová: Podpora Ukrajiny a Moldavska jsou pilíři bezpečnosti Podunají

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se ve Vídni zúčastnila mezinárodní konference šéfů parlamentů zemí Podunajského regionu. Hlavním tématem jednání byla regionální bezpečnost. K té podle předsedkyně Sněmovny mohou účastníci přispět zejména podporou Ukrajiny a Moldavska.

Celý článek
Vládní koalice: Bezpečnost není samozřejmost, v jejích agendách jsme jako vláda i koalice v jednomyslné shodě
19. 3. 2024

Bezpečnost není samozřejmost. Všechna hrozící rizika proto musíme pojmenovávat. Vláda i celá koalice je v otázkách bezpečnosti ve shodě. To jsou důležité argumenty, jež zazněly na tiskové konferenci vládní koalice před řádnou a mimořádnou schůzí Poslanecké sněmovny.