Obvod č. 28 - Mělník: Mgr. Nina Nováková

Narodila se 14. 3. 1954 v Brandýse nad Labem, kde dosud žije. V roce 1973 maturovala na místním gymnáziu. V roce 1978 promovala na Filosofické fakultě University Karlovy v oborech latina - bohemistika. V devadesátých letech vystudovala na pedagogické fakultě UK obor základy společenských věd a katechetický kurs na KTF UK. V roce 2007 zakončila na pedagogické fakultě Hradec Králové kurs etické výchovy.

V současné době učí Nina Nováková na Gymnáziu J. S. Machara v Brandýse nad Labem., kde také zastává funkci zástupkyně ředitelky pro výchovnou a vzdělávací činnost školy. Jako koordinátorka školního vzdělávacího programu přispěla k zařazení etické výchovy do učebního plánu školy a vytvořila koncepci předmětu základy humanitní vzdělanosti.

Dvanáct let vede organizační tým literární a recitační soutěže Macharův Brandýs. Od roku 2000 spolupracuje s Českou křesťanskou akademií,

v současné době je členem presidia. Vytvořila koncepci vzdělávacího programu pro seniory „Nestárneme-zrajeme k moudrosti", který probíhá již 5 let. Je členem přípravného týmu a moderátorkou festivalu duchovní hudby v podání dětských a studentských sborů Musica Angelica. Pro školy vytvořila vzdělávací program Tajemství chrámů, který navštěvují žáci všech stupňů již čtvrtý rok. Je spoluzakladatelkou a předsedkyní Matice staroboleslavské.

Do vzniku TOP 09 nebyla Nina Nováková nikdy členem žádné politické strany. Od roku 2006 je členem městského zastupitelstva v Brandýse n. Labem, kam kandidovala za Nezávislé.

Je vdaná, má jednoho syna.

Hlavními zálibami jsou hudba, především zpěv, a zvířata.

Články a komentáře


Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme