Obvod č. 19 - Praha 11: Mgr. Pavel Hlaváč

Za komunismu evagelický farář a chartista, po revoluci se dal do služeb nového demokratického režimu. Ve státní správě pracoval na několika úkolech: zabýval se náboženským extremismem, staral se o uprchlíky na FMV, posléze dokumentoval postup StB proti církvím na ÚDV.

Pavel Hlaváč se také zapojuje v nevládní a neziskové oblasti společenského života. V dobách nesvobody podepsal Chartu 77. Po revoluci pracoval v Centru pro otázky migrace. Působí rovněž v největší mládežnické organizaci na světě - v YMCA (Křesťanské sdružení mladých lidí). Podílel se na znovuobnovení její činnosti u nás, hned v roce 1990. Byl jejím předsedou, nyní je místopředsedou místního sdružení YMCA Praha.

Po roce 2000 se také zapojil do práce občanského sdružení Společnou cestou, které vybudovalo na Jižním Městě ojedinělý Azylový dům pro rodiny a matky s dětmi. Poté, co ho místní radnice nechala bez náhrady zlikvidovat, rozhodl se vstoupit do politiky pod vlajkou strany TOP 09, aby podobné svévoli učinil přítrž.

Pavel Hlaváč žije v Praze-Roztylech s manželkou. Spolu vychovali pět dnes již dospělých dětí.

Proč kandiduji?

„Stav vládnutí v mém městě a v naší zemi mě už dlouho trápil a rád bych s ním konečně něco udělal. Do politiky jdu se svým čistým štítem. Se zlem jsem si nikdy příliš nezadal, ať už mělo jakoukoliv podobu. Věřím, že do toho půjdete se mnou. Žít poctivě a bezúhonně přeci dává smysl. Více, než si myslíte.“

Vzdělání

1957                maturita na gymnáziu v Kutné Hoře

1958-1963      Komenského evangelická bohoslovecká fakulta

Zaměstnání

1965-1968      vikář evangelického sboru v Nepomuku u Plzně

1968-1990       farář evangelického sboru v Proseči u Skutče

1990-1991      specialista na náboženský extremismus v Úřadu na ochranu ústavy a demokracie

1991-1993      ředitel odboru pro uprchlíky Federálního ministerstva vnitra

1993-1995      dokumentarista v Úřadu dokumentace a vyšetřování zločinů komunismu

1995-1998      externí pracovník Odboru azylové a migrační politiky MV ČR a Diakonie ČCE

1995-              aktivní v občanské společnosti: YMCA v ČR, o.s. Společnou cestou, které provozovalo Azylový dům pro matky s dětmi na Jižním městě, Amnesty International,

 

Články a komentáře


Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme