Obvod č. 4 - Most: MUDr. Sáša Štembera

Sáša Štembera se narodil 25. prosince roku 1949 v Litvínově a vyrůstal jako jediné dítě.

V roce 1953 se jeho rodiče přestěhovali do Pardubic, kde byli zaměstnáni v místním chemickém závodě. Tam také absolvoval základní školu a později i školu střední - v té době Střední všeobecně vzdělávací školu - tedy gymnázium. Již na střední škole se hodně věnoval sportovním aktivitám. Výkonnostně plaval, hrál volejbal, tenis a v zimě lyžoval.

V roce 1968 nastoupil na Lékařskou fakultu Karlovy univerzity v Hradci Králové. Zde kromě studia nadále sportoval, fakultu reprezentoval v lyžování a volejbale. Po ukončení studia v roce 1974 nastoupil jako sekundární lékař na chirurgické oddělení nemocnice v Mostě, kde pracuje dodnes. Po získání odborné způsobilosti v chirurgii se více věnoval úrazové chirurgii a později stál u zrodu laparoskopické operativy v Mostě. První zdejší laparoskopickou sestavu získali za peníze získané formou sbírky mezi občany Mostecka a za přispění místních podniků.

Postupně se stal zástupcem primáře oddělení a v posledních patnácti letech jeho přednostou. I přes velké pracovní zatížení po nástupu na chirurgické oddělení nebylo výjimkou sloužit až 15 služeb za měsíc, přesto stále dokázal sportovat. Věnoval se windsurfingu, lyžování a jeho velkou vášní posledních let se stal golf. Spolu s několika podobnými nadšenci stál u zrodu zdejšího golfového hřiště. Několik let byl členem Rotary klubu v Mostě, ale své členství byl z časových důvodů nucen ukončit.

V předcházejících třech volebních obdobích byl jako člen Sdružení nezávislých kandidátů členem zastupitelstva města Litvínova.

V roce 1974 se oženil a v roce 1979 se mu narodila dcera Vanda. V roce 2009 se rozvedl.

Proč přijal nabídku kandidovat do senátu?

„Jednak jsou mi velmi blízké myšlenky prezentované stranou, která mi kandidaturu nabídla. To za prvé. Za druhé - celý svůj profesní život jsem se snažil vyslechnout, pochopit a řešit problémy lidí, kteří se na mne obraceli jako na lékaře. Jsem přesvědčen, že to umím. Chci věřit, že v tom budu úspěšný i v pozici senátorské, pokud mi to volbami bude umožněno. A v neposlední řadě - vždy jsem respektoval pravidla daná zákony, i když ne vždy jsem je považoval za dobrá a vyhovující. Nyní mám možnost účastnit se tvorby těchto pravidel a to je nabídka mimořádně atraktivní.

Rozhovory a komentáře

Štembera: Je třeba vyřešit řadu problémů

20. 9. 2010
Zatímco rekultivační aktivity již příznivě ovlivňují ráz krajiny v okolí Mostu, v oblasti sociální a kulturní „rekultivace“ jsme nepokročili ani o kousek. S tím samozřejmě souvisí i otázka prolomení těžebních limitů.
Číst více

Sáša Štembera: Jsem přesvědčen, že politiku lze provozovat korektně, kultivovaně a s noblesou, je třeba jen začít

14. 9. 2010
Devastace krajiny, která je vidět, je dnes poměrně efektivně sanována. Já však vidím důsledky zdravotní, souvislosti sociální, kulturní. A zde sanace dosud ani nezačala.
Číst více

76 - Kroměříž Lenka Mergenthalová
79 - Hodonín Risto Ljasovský

Výzva Karla Schwarzenberga k volbám

Po několika měsících se na Vás obracím s laskavou žádostí: nepodceňte volby do Senátu a místních zastupitelstev, které se budou konat již tento týden. Prosím Vás, jděte k volbám.

TOP 09 Facebook Twitter YouTube Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09