Obvod č. 31 - Ústí nad Labem: Mgr. Liběna Dobrovolná

Liběna Dobrovolná se narodila 17. 10. 1959 v Karviné.

Od narození až do roku 1983 byl jejím trvalým bydlištěm  Havířov. V tomto období absolvovala základní školu a Střední pedagogickou školu v Novém Jičíně. V roce 1980 se provdala za Aleše Dobrovolného a v roce 1981 se jim narodil syn Petr. V roce 1983 se s rodinou přestěhovala do Ústí nad Labem.

V letech 1978 až 1993 postupně pracovala v různých referentských funkcích. V roce 1988 začala při zaměstnání studovat Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, kterou ukončila v roce 1993 státní závěrečnou zkouškou. Po absolvování vysokoškolského studia byla zařazena do funkce právní čekatelky u Okresní prokuratury v Ústí nad Labem. Dále pracovala jako právnička v České spořitelně, a.s., v Pragobance a.s. a jako ředitelka právního úseku Universal banky, a.s.

Od roku 1998 pracuje v justici. Po absolvování čekatelské praxe, kterou ukončila justiční zkouškou, zahájila svoji soudcovskou praxi u Okresního soudu v Teplicích a pokračovala v ní u Krajského soudu v Ústí nad Labem a u Krajského soudu v Praze.

Mezi její koníčky patří hudba, hra na klavír a zpěv. Zajímá se o literaturu a ráda cestuje. Jejím oblíbeným způsobem odreagování je luštění křížovek.

Přestože s velkým zájmem sleduje politické dění, nebyla až do letošního roku členkou žádné politické strany ani hnutí. Nespokojenost s vývojem politiky v posledních letech ji přiměla k rozhodnutí aktivně se podílet na nezbytných změnách, a to i za cenu tak vážného kroku, jako je rezignace na funkci soudce. Toto její rozhodnutí usnadnil vznik strany TOP 09, jejíž program je velmi blízký jejím postojům a názorům.

Články a komentáře


Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme