Obvod č. 52 - Jihlava: MUDr. Zdeňka Drlíková

MUDr. Zdeňka Drlíková se narodila v roce 1947 v Jihlavě. Po studiu na lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze se začala věnovat psychiatrii a nastoupila do Psychiatrické léčebny v Jihlavě, kde prožila svůj celý profesní život. Nejdříve zde pracovala jako sekundární lékařka, později primářka, od r. 1990 vykonává zároveň i funkci ředitelky léčebny. Ze všech zdravotnických zařízení v České republice je v současné době služebně nejstarším ředitelem.

Mnoho let pracovala v radě Asociace nemocnic České republiky, byla předsedkyní Čestné rady Okresního sdružení České lékařské komory. Je členkou výboru Společnosti pro biologickou psychiatrii, která organizuje významné konference celostátního i mezinárodního významu. V příštím roce se bude podílet na organizaci Světového kongresu biologické psychiatrie v Praze. V roce 2008 získala vyznamenání za zásluhy o rozvoj české psychiatrie a stala se čestnou členkou České psychiatrické společnosti.

Ve své současné manažerské funkci se snaží o zlepšení kvality života duševně nemocných pacientů jihlavského regionu. Po mnoho let usiluje o všestranný rozvoj psychiatrické léčebny postupnou rekonstrukcí a modernizací provozu a zaváděním moderních léčebných postupů. Je zakladatelkou Občanského sdružení pro podporu a péči o duševně nemocné VOR Jihlava a podílela se na vybudování Centra denních služeb, které poskytuje sociální služby v oblasti péče o duševní zdraví.

Čtvrtým rokem působí v zastupitelstvu města Jihlavy, je členkou Komise pro neziskovou, sociální oblast a prevenci RM Jihlavy.

K zálibám Zdeňky Drlíkové patří hlavně cestování – ráda podniká dobrodružné cesty po zajímavých přírodních lokalitách a navštěvuje místa zaniklých světových kultur. Ráda jezdí na chatu a chodí na houby. Má dvě děti a 3 vnoučata.

Články a komentáře


Poděkování Zdeňce Drlíkové
8. 11. 2010

Poděkování Zdeňce Drlíkové

„Během kampaně jsem poznala spoustu zajímavých a milých lidí, což byla pro mě ta nejcennější zkušenost!“

V pondělí 8.11. jsme jako hosta zasedání krajského předsednictva mezi sebou přivítali paní Zdeňku Drlíkovou. Součástí programu bylo mimo jiné zhodnocení senátní kampaně, kde jsme sice nebyli úspěšní, ale podařilo se nám, jak doufáme, získat v osobě paní Drlíkové velkou posilu pro náš „tým“.

Celý článek
Stanovisko k senátním volbám
18. 10. 2010

Stanovisko k senátním volbám

Především chceme našim voličům poděkovat za podporu MUDr. Zdeňky Drlíkové a TOP 09.

Celý článek
Drlíková: TOP 09 okresní nemocnice rušit nechce
14. 10. 2010

Drlíková: TOP 09 okresní nemocnice rušit nechce

Komentář kandidátky do Senátu za TOP 09 Zdeňky Drlíkové

Chápu předvolební rétoriku, přesto se musím ohradit proti šíření těchto nepravdivých informací. Je mi líto, že je takto interpretováno úsilí o  zajištění statutu krajské nemocnice v Jihlavě. Nikdy nebylo nikým, tedy ani mnou, řečeno, že by proto mělo dojít k rušení okresních nemocnic.

Celý článek
ZOO Jihlava, sobota 9.10.2010
9. 10. 2010 | 09:00

ZOO Jihlava, sobota 9.10.2010

Zdeňka Drlíková dětem

V sobotu 9.10.2010 kandidátka do Senátu za TOP 09 MUDr. Zdeňka Drlíková vítala návštěvníky jihlavské ZOO. Nechyběl skákací hrad, balónky, sladkosti a pro děti vstup zdarma.

Celý článek
Na pivo s TOPkou v Polné, 8.10.2010
8. 10. 2010 | 18:00

Na pivo s TOPkou v Polné, 8.10.2010

Pojďte posedět a pohovořit s kandidátkou do Senátu za TOP 09 MUDr. Zdeňkou Drlíkovou, ředitelkou psychiatrické léčebny v Jihlavě.

Celý článek
Návštěva Miroslava Kalouska na Vysočině
7. 10. 2010

Návštěva Miroslava Kalouska na Vysočině

Ve čtvrtek 7. října navštívil Vysočinu ministr financí a 1.  místopředseda TOP 09 Ing. Miroslav Kalousek. Jeho první zastávkou byla společnost HSE v Humpolci. Následně zamířil do Jihlavy, kde na tiskové konferenci vyjádřil svoji podporu kandidátce do Senátu MUDr. Zdeňce Drlíkové a kandidátovi na jihlavského primátora Ing. Martinu Fialovi.

Celý článek
Na pivo s TOPkou v Brtnici, 6.10.2010
6. 10. 2010 | 18:00

Na pivo s TOPkou v Brtnici, 6.10.2010

Pojďte posedět a pohovořit s kandidátkou do Senátu za TOP 09 MUDr. Zdeňkou Drlíkovou, ředitelkou psychiatrické léčebny v Jihlavě a prof.MUDr. Alešem Roztočilem, CSc., poslancem PSP ČR.

Celý článek
Zdeňka Drlíková: Investujte do vztahů s rodinou a přáteli
5. 10. 2010

Zdeňka Drlíková: Investujte do vztahů s rodinou a přáteli

Jako zastupitel znám problémy města, pro region chci podpořit statut Krajské nemocnice v Jihlavě, vznik pracovních míst, zlepšit péči o seniory, zabránit, aby na Vysočině bylo úložiště radioaktivního odpadu, podpořit vytvoření integrovaného dopravního systému.

Celý článek
Návštěva společnosti KRONOSPAN v Jihlavě
4. 10. 2010

Návštěva společnosti KRONOSPAN v Jihlavě

Jak se vyrábí dřevotřískové desky a OSB desky se dnes dověděli zástupci TOP 09 Vysočina při návštěvě Jihlavské společnosti KRONOSPAN.

Celý článek
Drlíková: Vím, co lidi trápí a jaké jsou jejich starosti
30. 9. 2010

Drlíková: Vím, co lidi trápí a jaké jsou jejich starosti

Rozhovor s kandidátkou do Senátu v Jihlavském volebním obvodě Zdeňkou Drlíkovou

Člověk se nesmí bát hledat kompromisní řešení a ctít i názory druhých.

Celý článek
1 2
Články 1 - 10 z 17

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme