Ing. Lukáš Řádek, MBA

kandidát č. 10 ve volbách do EP 2024, 46 let, náměstek primátorky města Hradec Králové, poradce ministra průmyslu a obchodu, Hradec Králové, člen TOP 09

Lukáš Řádek se narodil 26. srpna 1977 v Pardubicích a od roku 2011 žije se svojí rodinou v Hradci Králové. Vystudoval Českou zemědělskou univerzitu v Praze, Fakultu agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů, a současně také obory na Fakultě životního prostředí.

Svoji profesní dráhu započal na Agentuře ochrany přírody a krajiny České republiky (AOPK ČR), kde se specializoval na národní a evropské dotace. Jako vedoucí krajského střediska v Pardubicích si rozšířil manažerské a odborné dovednosti.

V roce 2009 založil společnost ENVICONS, specializovanou na vodu a krajinu. Pod jeho vedením firma realizovala více než čtyři stovky projektů pro zlepšení životního prostředí, přičemž několik z nich bylo oceněno v soutěžích zaměřených na adaptační projekty a krajinářskou architekturu. Jeho práce získala uznání jak v České republice, tak i v zahraničí.

Je aktivním členem v několika profesních společnostech a zasedá v různých výborech a komisích, kde se věnuje otázkám životního prostředí a adaptace na klimatické změny.

V roce 2019, inspirován 30. výročím sametové revoluce, vstoupil do TOP 09, strany, kterou podporoval od jejího založení. V roce 2022 byl zvolen do zastupitelstva Hradce Králové a stal se náměstkem primátorky, s odpovědností za strategický rozvoj, investice, ochranu klimatu a energetiku. Od června 2023 navíc působí jako poradce ministra průmyslu a obchodu.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme