Martina Lisová

lídryně TOP 09 v Kraji Vysočina, starostka městyse

Mgr. Martina Lisová se narodila v roce 1983. Od narození žije ve Větrném Jeníkově. Vystudovala Střední hotelovou školu Světlá ve Velkém Meziříčí. Po maturitě odjela na 16 měsíců do švýcarské Ženevy, kde studovala francouzský jazyk a absolvovala jazykovou zkoušku Diplôme de langue française de l’Alliance française. Po návratu úspěšně vystudovala Pedagogickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně, obor učitelství francouzského a německého jazyka.

Po studiu VŠ se jí narodily dvě děti a už během rodičovské dovolené nastoupila jako učitelka na Základní školu O. Březiny v Jihlavě. V roce 2010 byla zvolena zastupitelkou městyse Větrný Jeníkov a také koordinátorkou tamní Komunitní školy. Od roku 2014 je starostkou městyse. V roce 2018 přesvědčivě svůj mandát obhájila a to současně s narozením třetího dítěte. Na podzim roku 2020 kandidovala v krajských volbách na Vysočině. Je předsedkyní kontrolního výboru Svazu vodovodů a kanalizací Jihlavsko a členkou strany TOP 09.

Poslední roky se věnuje především obci, ve které žije a své rodině. Je vdaná, hovoří francouzsky a německy. Mezi její největší záliby patří kultura, především divadlo, ale také literatura. Je matkou kouzelné jeníkovské knihovny, která se stala Knihovnou roku 2019.