Martina Lisová

lídryně TOP 09 v Kraji Vysočina, starostka městyse

Mgr. Martina Lisová se narodila v roce 1983. Od narození žije ve Větrném Jeníkově. Vystudovala Střední hotelovou školu Světlá ve Velkém Meziříčí. Po maturitě odjela na 16 měsíců do švýcarské Ženevy, kde studovala francouzský jazyk a absolvovala jazykovou zkoušku Diplôme de langue française de l’Alliance française. Po návratu úspěšně vystudovala Pedagogickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně, obor učitelství francouzského a německého jazyka.

Po studiu VŠ se jí narodily dvě děti a už během rodičovské dovolené nastoupila jako učitelka na Základní školu O. Březiny v Jihlavě. V roce 2010 byla zvolena zastupitelkou městyse Větrný Jeníkov a také koordinátorkou tamní Komunitní školy. Od roku 2014 je starostkou městyse. V roce 2018 přesvědčivě svůj mandát obhájila a to současně s narozením třetího dítěte. Na podzim roku 2020 kandidovala v krajských volbách na Vysočině. Je předsedkyní kontrolního výboru Svazu vodovodů a kanalizací Jihlavsko a členkou strany TOP 09.

Poslední roky se věnuje především obci, ve které žije a své rodině. Je vdaná, hovoří francouzsky a německy. Mezi její největší záliby patří kultura, především divadlo, ale také literatura. Je matkou kouzelné jeníkovské knihovny, která se stala Knihovnou roku 2019.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme