Lisová: Obec ve štychu určitě nenechám

10. 11. 2021

Co bude s Větrným Jeníkovem? Obec „ve štychu" určitě nenechám, říká starostka a nová poslankyně Lisová

Starostka Větrného Jeníkova na Jihlavsku Martina Lisová (TOP 09), která se stala poslankyní Spolu, nechá na zastupitelích obce, aby rozhodli, zda má jako starostka ve funkci pokračovat. Lisová byla pětkou kandidátní listiny. Přednostní hlasy jí zajistily jeden ze čtyř mandátů, které koalice Spolu na Vysočině získala.

„Vzhledem k mému dlouhodobému nesouhlasu s kumulacemi funkcí jsem rozhodnuta nabídnout svou funkci starostky k dispozici. Bude na zastupitelích, jaký postoj zaujmou. Do komunálních voleb zbývá jeden rok a byla bych moc ráda, kdyby se podařilo do té doby dotáhnout rozdělané a schválené projekty. Ať to tedy bude v čele se mnou, nebo některým z dalších našich zastupitelů. Rozhodně nenechám svou obec takzvaně ve štychu. Co vím určitě, je, že nebudu kumulovat odměnu za obě uvolněné funkce," uvedla Martina Lisová.

Ve Větrném Jeníkově se 483 lidmi ve voličském seznamu vyhrálo letošní sněmovní volby hnutí ANO ziskem 28,96 procenta hlasů, pro druhou koalici Spolu hlasovalo 28,04 procenta voličů. Lisová získala ve „své' obci 42 přednostních hlasů, nejvíc ze všech kandidátů.
Volby do Sněmovny v Kraji Vysočina vyhrálo Spolu, získalo 28 procent hlasů a čtyři poslance. Na druhém místě skončilo ANO, má 26,73 procenta a čtyři poslance. Třetí koalice PirSTAN dostala 13,51 procenta hlasů, což znamená jednoho poslance. Jednoho poslance má také čtvrtá SPD, pro kterou hlasovalo 8,92 procenta voličů.

Zdroj: jihlavskadrbna.cz

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme