Martina Lisová: SPOLU s našimi předsedy po Vysočině - díl druhý

22. 7. 2021
Martina Lisová: "Po mléčné snídani v Mlékárně Polná si každý krajský lídr převzal jednoho předsedu/předsedkyni a vydal se putovat naší krásnou Vysočinou. Měla jsem tedy možnost vyrazit z Polné směr Oslavice a doprovázet tak pana předsedu Mariana Jurečku.
Když jsem se dozvěděla, že míříme právě do Oslavice, moc jsem se těšila. O krásné a funkční nástavbě tamní školy je poslední rok ve veřejném prostoru hodně slyšet. Navíc, nedaleké Baliny jsou místem, odkud pochází má úžasná babi Růženka a kam se každoročně všichni „Hujerovi“ tak rádi vracíme. Na co jsem si ale vůbec nevzpomněla, byl fakt, že místní malotřídku vede má teta, Miroslava Šulcová. „Hujerovi“ mi to ale připomněli.
A tak jsem koupila jeníkovskou vánočku jako dar a vyrazila, předsedovi Jurečkovi v patách. Na místě nás, kromě paní ředitelky, čekali ještě Josef Herbrych, paní Ivana Horká a především pan starosta, Pavel Janoušek (všichni za KDU-ČSL).
Obec Oslavice se nachází kousek od Velkého Meziříčí a má necelých 700 obyvatel, k tomu téměř maximální občanskou vybavenost a ještě obrovskou odvahu. Projekt na přístavbu a nástavbu místní malotřídky je výjimečný. A prsty v projektu na dětské hřiště se vzduchovou trampolínou a zahradu má na svědomí další z našich kandidátů Spolu21, pan Petr Velička (ODS) se svou paní.
Místní malotřídka má 3 třídy prvního stupně a 2 třídy mateřské školy. K tomu družinu, kuchyň, jídelnu a nádherné hřiště. Nástavbou získala další učebny, přístavbou jednu krásnou polytechnickou učebnu prozářenou střešními okny, vybavenou kuchyňkou, ale i keramickou pecí. První školu Oslavice získala už v roce 1750. Dnes se může pyšnit krásnou zrekonstruovanou budovou, ve které bylo s citem zachováno to krásné (kamenné schodiště) a instalováno to nové (dřevěné podlahy, dřevěná okna, kámen).
Obci i škole ze srdce přeji, aby jim to společně klapalo spoustu dalších let. Aby děti neubývaly a aby se zastupitelé nebáli dalších prima nápadů, které lidem zkrášlí místo, kde žijí a především ho vyplní životem.
Děkuji za krásné přivítání a zdravím do Oslavice."

Martina Lisová, starostka Větrného Jeníkova a lídryně TOP 09 v parlamentních volbách

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme