Honzárek: S Miroslavem Kalouskem v Havlíčkově Brodě

7. 8. 2021

Ve čtvrtek 5. srpna zavítal do Havlíčkova Brodu bývalý předseda TOP 09 Miroslav Kalousek v rámci celodenní prázdninové návštěvy Kraje Vysočina, jako prvního města v rámci připraveného pestrého programu. Kromě kandidátů do říjnových parlamentních voleb za stranu SPOLU Martiny Lisové, Zbyňka Stejskala, Lenky Šimo a Libora Honzárka se havlíčkobrodského setkání s Miroslavem Kalouskem zúčastnil i krajský předseda TOP 09 Jiří Blažek a další členové strany. 

Původně bylo uvažováno s prohlídkou  revitalizovaného historického městského centra, za jehož konečnou podobu  obdržela brodská radnice  letos v červnu první cenu v celostátní soutěži o nejlepší regeneraci památkové zóny s právem na  titul „Historické město ČR 2020“, ale nakonec vzhledem k deštivé a nutno poznamenat že správné a naplněné předpovědi počasí,  byla procházka městem nahrazena  rezervací prostoru pod krytem restaurační zahrádky hotelu Zlatý lev, přímo na horní straně Havlíčkova náměstí. Miroslav Kalousek ocenil více než desetileté úsilí radnice o opravu památkového jádra města a pogratuloval zástupcům města k prvenství v této prestižní republikové soutěži. Se starostou města i s oběma místostarosty pak diskutoval zejména o dalších investičních plánem Havlíčkova Brodu.

Po půlhodině strávené v příjemném rozhovoru pod markýzou hotelové zahrádky se Miroslav Kalousek s doprovodem přesunul na periferii města, kde v místní části Pohledští Dvořáci Ing. Miroslav Hnilička společně s manželkou a dětmi, vybudovali moderní závod na výrobu krmných směsí pro hospodářská zvířata.  Na všechny přítomné velmi mile zapůsobilo nejen koncepční uspořádání rodinného podniku a vzorný pořádek v celém areálu, ale i jeho samotné zakomponování do okolního přírodního prostředí. Rodina Hniličkova svoji firmu buduje více než 27 let, a tak bylo k diskusi nepřeberné množství témat o které se M. Kalousek osobně a živě zajímal. Kromě spontánní diskuse byla majiteli firmy hostům představena i zajímavá technologie na výrobu potravinářského oleje produkovaného lisováním řepkových semen.

Po příjemném hodinovém pobytu v areálu VKS Pohledští Dvořáci se Miroslav Kalousek přesunul z Havlíčkova Brodu do Větrného Jeníkova, aby pokračoval v návštěvě dalších měst Vysočiny dle „našlapaného“ programu.    

Libor Honzárek, místostarosta Havlíčkova Brodu a kandidát koalice SPOLU do parlamentních voleb

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme