Kristýna Zelienková

lídryně ve Zlínském kraji

Poslankyně Kristýna Zelienková (42), která vede kandidátku TOP 09 ve Zlínském kraji, je velkou patriotkou svého kraje. Pochází z Uherského Ostrohu a do svého rodiště se po letech vrátila. Má zkušenosti s problémy malých měst a obcí, ale působí i na evropské úrovni jako členka delegace do Rady Evropy. Má dvě děti.

Narodila se v roce 1974 na Moravě v Uherském Ostrohu, kde také vyrůstala. Vystudovala gymnázium v Uherském Hradišti a poté management cestovního ruchu na Univerzitě Jana Amose Komenského v Praze.

Několik let v USA podnikala v oblasti cestovního ruchu a hotelnictví, nyní žije opět v Uherském Ostrohu ve Zlínském kraji. Založila společnost Czech Hotel Consulting, která se zabývá poradenstvím v oblasti ubytování a cestovního ruchu.

Do politiky vstoupila v roce 2013, kdy se stala poslankyní Parlamentu České republiky. Kristýna Zelienková byla zvolena za hnutí ANO, které slibovalo narovnání poměrů ve státní správě a v podnikatelském prostředí. Během práce poslankyně nabyla přesvědčení, že zájmem hnutí je především koncentrace politické moci a prosperita vybraných firem. Členství v hnutí ANO proto ukončila v roce 2016 a v dubnu 2017 se stala poslankyní TOP 09.

Ve sněmovně prosadila ukončení šikany řidičů ze strany České kanceláře pojistitelů. Podařilo se jí také změnit zákon o místních poplatcích, aby po dovršení plnoletosti nebyla automaticky uvalovaná exekuce na děti, za které rodiče neplatili odvoz odpadu.

Pracuje také v Radě Evropy, která ji pověřila přípravou zprávy o politické krizi na Ukrajině. Věnuje se problematice migrace a považuje se za přesvědčenou eurooptimistku.

Zelienková: S velvyslanci přinášíme Zlínskému kraji nové příležitosti

22. 6. 2017
Velvyslanci Izraele, Řecka, Ukrajiny a Bulharska diskutovali ve Zlíně s podnikateli, zástupci profesních sdružení a s rektorem Univerzity Tomáše Bati. Unikátní setkání zorganizovala poslankyně TOP 09 Kristýna Zelienková s cílem přiblížit podnikatelům tyto země a umožnit jim vzájemnou spolupráci.

TOP 09 zahájila kampaň ve Zlínském kraji

21. 6. 2017
TOP 09 se nebojí zapotit se při běhu nebo namočit při plavbě na lodi, vyrobené ze stránek nesvobodného tisku. Její kandidáti se nehodlají schovávat za billboardy, ale diskutují s lidmi. Ve Zlínském kraji mezi ně kandidáti do Sněmovny vyrazili v kampani nazvané nEUhneme.

Expedice nEUhneme ve Zlínském kraji

14. 6. 2017
Zveme Vás na neformální setkání politiků TOP 09 s občany v Uherském Hradišti v Jiném Café, kde v pátek 23. června od 18:00 vyvrcholí Expedice nEUhneme ve Zlínském kraji.

Zelienková: Na zahřátí nepotřebujeme kožich

7. 6. 2017
Už žádné kožichy z lišek či norků. Zákaz kožešinových farem nejpozději do konce ledna 2019 schválili poslanci. Bylo pro to 132 ze 161 přítomných poslanců napříč stranami. Schválení předcházela emotivní debata. „Zahřát se můžeme jinak," apelovala na poslance Kristýna Zelienková z TOP 09, aby nebyla zabíjena zvířata kvůli kožichům. Zákon teď projedná Senát.
Číst více

TOP 09 odstartovala kampaň, ze svých hodnot "neuhne"

30. 5. 2017
TOP 09 dnes představila svůj volební program a zahájila kampaň před podzimními sněmovními volbami. Voličům nabízí jasný postoj, o který se můžou opřít. Do kampaně jde proto se sloganem - "Neuhneme".

Kristýna Zelienková povede kandidátku TOP 09 ve Zlínském kraji

30. 5. 2017
Poslankyně Kristýna Zelienková (42), která vede kandidátku TOP 09 ve Zlínském kraji, je velkou patriotkou svého kraje. Pochází z Uherského Ostrohu a do svého rodiště se po letech vrátila. Má zkušenosti s problémy malých měst a obcí, ale působí i na evropské úrovni jako členka delegace do Rady Evropy. Má dvě děti.

Volby:
2017 poslanecká sněmovna - Zlínský - 1. Kristýna Zelienková