V kroji jsem se cítila skvěle, říká Kristýna Zelienková

27. 9. 2017

Desetitisíce návštěvníků, mezi nimiž se pohybují v ulicích Uherského Hradiště tisíce krojovaných lidí, si užívají skvělého vína, burčáku a výborných regionálních specialit. Tak vypadal už patnáctý ročník Slováckých slavností vína a otevřených památek. Návštěvníci potkávají v kroji nejenom své sousedy, ale také osobnosti, které často znají jen z médií.

„Jsem nesmírně hrdá na tento region, z něhož pocházím a ve kterém žiji. Atmosféra slavností je nepopsatelná. Je mi ctí, že můžu být součástí tak vydařené akce," říká Kristýna Zelienková, lídryně kandidátky TOP 09 v nadcházejících parlamentních volbách.

Ta už v devět hodin ráno vyrazila ve slavnostním průvodu krojovaných, který je největším tahákem slavností. Procesí složené ze zástupců čtyřiasedmdesáti obcí vytvořilo zhruba třítisícihlavý dav.

„Průvod jsem si nesmírně užila a v kroji jsem se cítila bezvadně," poznamenává, zatímco se milovnice slováckých tradic a folkloru přesouvá do kavárny Jiné Café na Masarykově náměstí. Zde je dostatek prostoru popovídat si s lidmi všech věkových kategorií.

Sdílení názorů veřejnosti na chvíli přerušuje společné hudební vystoupení s Dominikem Ferrim. Ten usedá za klavír a mikrofonu se ujímá Kristýna Zelienková. Zpívá nejenom ona. Přidávají se i ostatní. Jiní zase hojně využívají zařízení Pixito Maxi, které fotí a tiskne jednu fotku za druhou.

Snímky se zároveň objevují na Instagramu pod hashtagem #kristynatop09. Zatímco se zájemci fotografují u kulisy slováckého páru, Kristýna s Dominikem navštěvuje v rámci otevřených památek zdejší proslulou věznici.

„Tiše jsme zde postáli a věnovali vzpomínku politickým vězňům," komentuje po návratu a až do setmění se věnuje lidem, kteří za ní přicházejí. Slavnosti Kristýna Zelienková zakončuje večerní prohlídkou proslulé Vinohradské ulice. Organizátoři po skončení Slováckých slavností vína a otevřených památek hlásí, že se události zúčastnilo na sedmdesát tisíc návštěvníků.

„To jen potvrzuje, že se jedná o výjimečnou akci. Všem, kdo se na ní podíleli, patří velký dík. Už teď se těším na příští ročník," dodává jednička kandidátky TOP09 ve Zlínském kraji.

Zdroj: Kroměřížský deník, 27. 9. 2017, str. 10.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme