Volby do krajského zastupitelstva 2020

Kandidátka pro volby: 2020 zastupitelstva krajů

Kraj: Královéhradecký
Volební strana: Spojenci pro Královéhradecký kraj (koalice TOP 09, HDK a LES)

Poř. Jméno Věk Povolání Bydliště Polit. přísl. Navrhovatel
1. Ing. Aleš Cabicar

Ing. Aleš Cabicar

54 let

náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje pro zdravotnictví, ředitel CIAF

Náchod, TOP 09

Náměstek hejtmana Aleš Cabicar, který je v čele koaliční kandidátky TOP 09 v Královéhradeckém kraji, má v gesci oblast zdravotnictví. Zasloužil se o odblokování patového stavu s výstavbou nové nemocnice v Náchodě, která nyní probíhá a několika dalších projektů, které zkvalitňují život občanů a úroveň zdravotnictví v Královéhradeckém kraji. Od roku 1993 také vede letecké přehlídky CIAF, které jsou spjaty s Hradcem Králové. Rád lyžuje, jezdí na kole, potápí se a také ho zajímá architektura.

54 náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje pro zdravotnictví, ředitel CIAF Náchod TOP 09 TOP 09
2. Mgr. et Mgr. Pavlína Springerová, Ph.D.

Mgr. et Mgr. Pavlína Springerová, Ph.D.

43 let

prorektorka Univerzity Hradec Králové

Hradec Králové, HDK

Pavlína Springerová je prorektorkou pro strategii a rozvoj na Univerzitě Hradec Králové (UHK), mezi lety 2012 až 2019 byla děkankou Filozofické fakulty UHK. Odborně se zabývá zejména latinskoamerickou politikou se zaměřením na andské státy. Vystudovala obor politologie – evropská studia na Univerzitě Palackého, kde získala doktorát, studovala také ve Španělsku. Je předsedkyní Hradeckého demokratického klubu a od roku 2014 je taktéž zastupitelkou města Hradec Králové. V rámci města působí v několika komisích, např. v komisi pro městské památky či v komisi místní samosprávy. Ráda sportuje (běh, lyže, kolo, brusle) a cestuje, zejména do Latinské Ameriky, kde ji nejvíce učarovala Bolívie a Kolumbie. Hovoří španělsky a anglicky.

43 prorektorka Univerzity Hradec Králové Hradec Králové HDK HDK
3. Libor Koldinský

Libor Koldinský

55 let

starosta města Týniště nad Orlicí

Týniště nad Orlicí, TOP 09

Starosta města Týniště nad Orlicí Libor Koldinský kandiduje ze třetího místa kandidátky Spojenci pro Královéhradecký kraj. Ve svém městě je dlouhodobě spojen s činností v oblasti rozvoje kultury. Mezi koníčky patří historie, psaní, automobiloví veteráni a také fotografování.

55 starosta města Týniště nad Orlicí Týniště nad Orlicí TOP 09 TOP 09
4. Ing. Rostislav Petrák

Ing. Rostislav Petrák

43 let

starosta města Červený Kostelec

Červený Kostelec, TOP 09

Rostislav Petrák je od roku 2014 starostou města Červený Kostelec. Jeho hlavní činností jsou investice. Mimo jiné významně napomohl výstavbě sportovní infrastruktury ve městě a vytvoření systému podpory volnočasových aktivit. Absolvoval Střední rybářskou školu ve Vodňanech a následně Mendelovu zemědělskou a lesnickou univerzitu v Brně. 15 let je hospodářem místní organizace Českého rybářského svazu, má desetiletou zkušenost s řízením výrobního podniku, je předsedou Svazu cestovního ruchu Kladské pomezí z. s. a členem dozorčí rady Voda Červený Kostelec s. r. o. Je ženatý, má 3 děti. Mezi jeho záliby patří příroda, voda, rybářství, sport, turistika a česká krajina. Rád spolupracuje s architekty a projektanty při přípravě investic. Má rád aktivní přístup a ve své práci hledá vždy smysl a zálibu. Nabízí své zkušenosti, pracovní nasazení a poctivý přístup.

43 starosta města Červený Kostelec Červený Kostelec TOP 09 TOP 09
5. Mgr. Jan Balcar, Ph.D.

Mgr. Jan Balcar, Ph.D.

45 let

ředitel MAS Království - Jestřebí hory, o. p. s.

Libňatov, LES

Jan Balcar je pátý na kandidátce Spojenci pro Královéhradecký kraj a do jeho gesce patří životní prostředí a regionální rozvoj. Od roku 2007 pracuje jako ředitel MAS Království – Jestřebí hory, o.p.s. Má dlouhodobé zkušenosti s rozvojem venkova, životním prostředím a školstvím. Významně přispěl ke zlepšení spolupráce veřejného sektoru s neziskovou a podnikatelskou sférou v oblasti Jestřebích hor, Podkrkonoší a Trutnovska. Velmi aktivně je zapojen v občanské společnosti a v činnosti několika spolků, například T. J. Sokol Libňatov, TJ Sokol Havlovice a Chovatelé v Úpici. Rád sportuje – basketbal, streetball, fotbal. Je chovatelem holubů plemene Moravský pštros černý.

45 ředitel MAS Království - Jestřebí hory, o. p. s. Libňatov LES LES
6. MUDr. Zdeněk Fink

MUDr. Zdeněk Fink

65 let

lékař

Hradec Králové, HDK

Známý královéhradecký lékař Zdeněk Fink stál v čele Hradce Králové jako primátor 8 let mezi roky 2010 -2018. Mohl by být i dál, ale nechtěl a nikdy nepůjde s hnutím ANO 2011. Vrátil se do svého podnikání v medicíně a do své ordinace. Žije ve spokojeném manželství a s manželkou mají dohromady devět vnoučat. Rád vaří, čte, sportuje, pokud to ještě jde. Obdivuje a šetří přírodu, je spokojený, a hlavně není zakomplexovaný psychopat jako mnozí dnešní komunální i špičkoví politici.

65 lékař Hradec Králové HDK HDK
7. Mgr. Matěj Ondřej Havel, Ph.D.

Mgr. Matěj Ondřej Havel, Ph.D.

33 let

ředitel Gymnázia J. K. Tyla Hradec Králové

Hradec Králové, TOP 09

Matěj Havel je profesí pedagog a historik, v současnosti ředitel Gymnázia J. K. Tyla v Hradci Králové. Předmětem jeho zájmu je tedy školství, ale také volnočasové aktivity a kultura, je profesionálním hudebníkem. Celý život se věnuje skautingu.

33 ředitel Gymnázia J. K. Tyla Hradec Králové Hradec Králové TOP 09 TOP 09
8. MUDr. Silvie Šidáková

MUDr. Silvie Šidáková

52 let

primářka rehabilitačního oddělení nemocnice Trutnov

Trutnov, TOP 09

Silvie Šidáková se celý profesní život věnuje zdravotnictví, konkrétně oboru rehabilitace, a to v některých jeho mnohovrstevných možnostech - od vedení a péče o pacienty rehabilitačního oddělení v nemocnici v Trutnově, kde pracuje jako primářka oddělení, přes provozování soukromé rehabilitační společnosti s širokým spektrem léčby pohybového aparátu dětí a dospělých, po aktivity v sociální oblasti, neboť každý nemocný a vlastně každý člověk se zejména ke konci života setká se světem sociálních služeb, lůžkové i domácí péče a potřebuje pomoci. Za podstatu lidského zdraví považuje prevenci a přiměřeně zdravý životní styl. Má ráda přírodu, hudbu, zpěv, kavárny, tanec, jízdu na kole a hory.

52 primářka rehabilitačního oddělení nemocnice Trutnov Trutnov TOP 09 TOP 09
9. Ing. Milan Sommer

Ing. Milan Sommer

63 let

ekonom, zastupitel a předseda finančního výboru Královéhradeckého kraje, emeritní ředitel finančního úřadu

Hradec Králové, TOP 09

Milan Sommer je zastupitel a předseda Finančního výboru Královéhradeckého kraje, vzděláním ekonom. V minulosti pracoval jako ředitel finančního úřadu v Jaroměři a auditor příspěvkových organizací. Byl zastupitelem, radním a předsedou finančního výboru města Hradce Králové. Zasloužil se o výrazné zlepšení financování podniků a organizací zřízených krajem a městem. Svojí činností v samosprávách ušetřil desítky milionů korun. Je dálkový cyklista, koníčkem je historie a navštěvování památek po celé Evropě. Své názory a poznatky z cest často prezentuje na facebooku.

63 ekonom, zastupitel a předseda finančního výboru Královéhradeckého kraje, emeritní ředitel finančního úřadu Hradec Králové TOP 09 TOP 09
10. Kamil Slezák

Kamil Slezák

50 let

místostarosta města Broumov

Broumov, TOP 09

Kamil Slezák je místostarosta města Broumova, bývalý dlouholetý policista, člen bezpečnostního výboru, v rámci své činnosti řídí městskou policii a připravuje projekty z  programů prevence kriminality. Jeho záliby jsou motorismus, kolo, procházky se psem.

50 místostarosta města Broumov Broumov TOP 09 TOP 09
11. Mgr. Jan Grulich

Mgr. Jan Grulich

45 let

ředitel ZŠ a MŠ Trivium Plus o. p. s. v Dobřanech, krajský zastupitel

Sedloňov, TOP 09

Jan Grulich se narodil 26. 5. 1975 v Opočně. Vystudoval germanistiku na univerzitě v Liberci a v Pardubicích. Dále absolvoval roční studium v Basileji (St. Chrischona) ve Švýcarsku, roční funkční studium pro ředitele škol a magisterské studium personalistiky a andragogiky. Jako pedagog působí od roku 1999 ve škole v Dobřanech, kterou sám jako žák navštěvoval, v roce 2005 se stal ředitelem této školy. Pod jeho vedením se zvýšil v této vesničce se 130 obyvateli počet žáků ze 72 na 180, kvůli plné kapacitě musí tato škola momentálně mnoho dalších žáků odmítat. V letech 2011-2013 vedl výstavbu víceúčelového centra Církve bratrské v Bystrém – ELADA, které získalo ocenění „Stavba roku Královéhradeckého kraje 2014“. V roce 2013 v této budově založil novou mateřskou školu. Spoluorganizuje koncerty a kulturní a vzdělávací akce v tomto multifunkčním centru.

V letech 2018–2019 vedl přestavbu a nástavbu školy v Dobřanech, která byla 2. 9. 2019 po roční pauze v náhradních prostorech opět otevřena pro žáky z širokého okolí. Na tomto projektu intenzivně pracoval 8 let. Od roku 2016 je členem Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost v Královéhradeckém kraji, od listopadu 2019 členem výkonného výboru TOP 09, od ledna 2020 zastupitelem Královéhradeckého kraje. Od roku 2011 je předsedou Komise pro sociálně-právní ochranu dětí v Dobrušce.

Mezi jeho hlavní zájmy a koníčky patří hlavně jeho práce ve školství, dále pak fotografování, horské kolo a hudba. Mimo školu spoluvlastní malou rodinnou firmu. Je ženatý a s manželkou a třemi dětmi bydlí v Sedloňově v Orlických horách.

Do TOP 09 vstoupil v roce 2010.

Jeden z důvodů, proč se angažuje v politice, je ten, že by chtěl navrátit učitelskému povolání důstojnost a úctu. Učitel se nesmí stát „otloukánkem“ ani úředníků, ani rodičů a žáků, vždyť právě pedagog je nositelem vzdělání celé společnosti. Každé politické uskupení má vzdělávání jako prioritu, bohužel to velmi často zůstává pouze před volbami. Bude prosazovat, aby se tato priorita stala realitou. Dále by rád navrátil prestiž vzdělávání jako takovému, v každém věku. Je přesvědčen, že vzdělání nesmí končit školní docházkou. Vzdělávání musí probíhat různými formami celoživotně. Investici do vzdělávání bere jako tu nejdůležitější podmínku pro budoucí ekonomickou stabilitu, prosperitu i pro vztahy ve společnosti v našem státě.

45 ředitel ZŠ a MŠ Trivium Plus o. p. s. v Dobřanech, krajský zastupitel Sedloňov TOP 09 TOP 09
12. JUDr. Jan Holásek, LL.M.

JUDr. Jan Holásek, LL.M.

47 let

právník, zastupitel města Hradec Králové

Hradec Králové, bezpp

Jan Holásek se narodil v roce 1972 v Hradci Králové. Po absolvování základní školy ve Svobodných Dvorech a v Kuklenách a Gymnázia J. K. Tyla vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Absolvoval také studia práva a politologie ve Velké Británii a prestižní postgraduální studium práva v USA na New York University School of Law. Je rovněž absolventem Diplomatické akademie v Praze. Studentská léta rovněž strávil jako nadšený hráč volejbalu, a to jako člen sportovní třídy ZŠ Kukleny a zejména pak jako hráč hradecké Slávie a akademického týmu Welšské Univerzity. Více než 20 let působí ve vrcholové právní praxi doma i na mezinárodní úrovni. V současné době se věnuje advokátní praxi v Hradci Králové a Praze. Ve své právní praxi se dlouhodobě zaměřuje mimo jiné na problematiku dostupného bydlení. 

Vedle práva se rozsáhle věnuje filantropickým a veřejně prospěšným projektům. Je podporovatelem mezinárodního projektu na výzkum lidských a občanských hodnot Eticia 21. Dlouhodobě podporuje Nadaci Via, která rozvíjí komunitní projekty, je také mnohaletým podporovatelem festivalu architektury a urbanismu Architecture Week a dětského spolku Hravý architekt. Filantropickým aktivitám se rovněž věnuje v rámci aktivit Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky a hradecké pobočky organizace Paměť Národa. Je členem Správní rady Univerzity Hradec Králové.

V komunálních volbách v roce 2018 byl za Hradecký demokratický klub zvolen do zastupitelstva města Hradce Králové, kde se zaměřuje na otázky dlouhodobého rozvoje města, jako je příprava územního plánu, strategie rozvoje města a kvalitní hradecká architektura a urbanismus.

Prioritou Jana Holáska je to, aby byl Hradec a jeho nejbližší okolí v senátu aktivně a plnohodnotně zastoupen, aby byly v senátu přijímány kvalitní zákony, aby Hradec jako Salon republiky nebyl jen záležitostí minulosti a aby bylo naše město a okolí atraktivním místem k životu, ze kterého se neodchází za lepším jinam.

Ve volbách do Senátu PČR je Jan Holásek nezávislým kandidátem s podporou Hradeckého demokratického klubu, TOP 09, Liberálně ekologické strany a politického hnutí Senátor 21.

47 právník, zastupitel města Hradec Králové Hradec Králové bezpp HDK
13. Ing. Veronika Tomková

Ing. Veronika Tomková

34 let

projektová manažerka v Revitalizace KUKS, o. p. s., zastupitelka města Dvůr Králové nad Labem

Dvůr Králové nad Labem, TOP 09

Jsem nadšená pro vše, co dává užitek nebo radost. Práce zastupitelky v Dvoře Králové a projektové manažerky v Revitalizaci KUKS je zároveň mým koníčkem. Stejně jako gastrocyklistika a cestování. Všímám si, jak co kde dělají lépe a snažím se, aby to i u nás klapalo. Mám ráda místo, kde žiju. Ale vždy je co zlepšovat. Jak na Královédvorsku, tak i jinde v kraji. Baví mě nacházet řešení problémů. Dělám to na komunální úrovni, a se Spojenci na tom chci pracovat i pro kraj.  Spojili jsme se, abychom pro obyvatele našeho kraje vytvořili po všech stránkách zdravý kraj. S prvotřídní a dostupnou péči o nemocné a potřebné, s kvalitním a moderním školstvím, s funkční infrastrukturou v souladu s vitální a plodnou krajinou.

34 projektová manažerka v Revitalizace KUKS, o. p. s., zastupitelka města Dvůr Králové nad Labem Dvůr Králové nad Labem TOP 09 TOP 09
14. Petr Hron

Petr Hron

43 let

starosta města Úpice

Úpice, LES

Jak byste sám sebe představil?

Je mi 43 let. Jsem od roku 2018 starostou města Úpice a zároveň i několikanásobný mistr světa v benchpressu a silovém trojboji. Jedna z mých nejpodstatnějších vlastností je, že si jdu za svým vytyčeným cílem.

 

Proč kandidujete v letošních krajských volbách?

Chci podpořit a pomoct rozvíjet náš kraj. Zejména se zajímám o problematiku podnikání s chudobou, která velmi trápí naše město.

 

Poraďte voličům - proč podpořit Spojence pro Královéhradecký kraj?

Většinu kandidátů znám osobně a moc si vážím toho, jak zvládají jejich profesi, a hlavně toho, že mají zkušenosti s komunální politikou a nejsou vytržení z reality.

43 starosta města Úpice Úpice LES LES
15. JUDr. Ervín Perthen, MBA

JUDr. Ervín Perthen, MBA

47 let

advokát, člen Kontrolního výboru Zastupitelstva Královéhradeckého kraje

Hradec Králové, bezpp

Ervín Perthen je vzděláním právník a profesí dlouholetý královéhradecký advokát se zájmen o regionální politiku sympatizující s TOP 09. Je hrdým otcem čtyř dětí, jež vychovává se svojí první ženou, kterou stále obdivuje. Má rád zvířata, s rodinou chová psy, kočky a koně. Hraje rekreačně tenis, volejbal, jezdí na koni, sportovně střílí, lyžuje, běhá Gladiator race, zajímá se o historii. Bude mu ctí, pokud své zkušenosti a vědomosti bude moci využít ve prospěch našeho kraje.

47 advokát, člen Kontrolního výboru Zastupitelstva Královéhradeckého kraje Hradec Králové bezpp TOP 09
16. Ing. Zdeněk Švorc

Ing. Zdeněk Švorc

54 let

starosta obce Staré Hrady, krajský zastupitel - předseda Výboru pro sport, tělovýchovu a volnočasové aktivity Královéhradeckého kraje

Staré Hrady, TOP 09

Zdeněk Švorc je nepřetržitě od roku 2010 starostou obce Staré Hrady. Od roku 2017 je zastupitelem Královéhradeckého kraje. Je předsedou výboru pro sport, tělovýchovu a volnočasové aktivity zastupitelstva kraje. Zde se svoji činnosti zasloužil o to, že dotace směřované do této oblasti vzrostly během let 2018 až 2020 více jak trojnásobně. Je absolventem Národohospodářské fakulty VŠE v Praze, obor finance. Od roku 1997 je členem Komory daňových poradců. Celý svůj profesní život se zabývá účetnictvím a daněmi. Mezi jeho záliby patří sport, v poslední době zejména silniční cyklistika.

54 starosta obce Staré Hrady, krajský zastupitel - předseda Výboru pro sport, tělovýchovu a volnočasové aktivity Královéhradeckého kraje Staré Hrady TOP 09 TOP 09
17. Ing. Lubor Jenček

Ing. Lubor Jenček

44 let

starosta města Sobotka

Sobotka, bezpp

44 starosta města Sobotka Sobotka bezpp TOP 09
18. Ing. arch. Martin Pour

Ing. arch. Martin Pour

43 let

místostarosta města Hořice, architekt

Hořice, bezpp

43 místostarosta města Hořice, architekt Hořice bezpp TOP 09
19. Lukáš Teplý

Lukáš Teplý

40 let

manažer vzdělávání a kvality, zastupitel města Vrchlabí

Vrchlabí, TOP 09

Jak byste sám sebe představil?

Pracoval jsem pro ČR na ministerstvu školství a v evropských institucích a pomáhal lidem jako lektor zlepšovat jejich angličtinu. Vyměnil jsem Prahu a Brusel za rodné Krkonoše, abych se věnoval rozvoji zaměstnanců a zlepšování služeb ve firmě, která se podílí na řízení zimních i letních rekreačních areálů v několika zemích střední Evropy. Manžel, táta tří kluků, skautský vedoucí, nadšený lyžař a orienťák, aktivní Vrchlabák.


Proč kandidujete v letošních krajských volbách?

Jako člen zastupitelstva města Vrchlabí a předseda jeho Výboru pro vzdělávání a inovace mám nápady, zkušenosti a chuť pomáhat našemu kraji, aby byl modernější, otevřenější a vzdělanější. Abychom my a naše děti byli lépe připraveni na budoucnost, která čeká nás, naše profese, školy i obce. 

 

Poraďte voličům - proč podpořit Spojence pro KH kraj?

Naše kandidátka je skvělý mix starostů, zastupitelů, odborníků a aktivních lidí z krajského města i malých obcí. I v krajské politice je ale důležité bojovat za hodnoty, které ji přesahují. Náš tým se jasně hlásí k podpoře evropské spolupráce, udržitelného způsobu života a lidských práv. Jsem hrdý, že můžu být jeho součástí.

40 manažer vzdělávání a kvality, zastupitel města Vrchlabí Vrchlabí TOP 09 TOP 09
20. RNDr. Věra Svatošová

RNDr. Věra Svatošová

58 let

ředitelka Střední průmyslové školy stavební a Obchodní akademie arch. Jana Letzela, Náchod, příspěvkové organizace

Náchod, bezpp

Věra Svatošová působí jako středoškolská učitelka, z toho posledních 12 let zastává pozici ředitelky školy. O školství se zajímá i na regionální úrovni jako členka Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost KHK a Školské komise v Náchodě. Minulé volební období působila v zastupitelstvu města za TOP 09.

Mezi její koníčky patří sport (lyžování, snowboarding, cyklistika, plavání) a turistika nejen po ČR.

58 ředitelka Střední průmyslové školy stavební a Obchodní akademie arch. Jana Letzela, Náchod, příspěvkové organizace Náchod bezpp TOP 09
21. Ing. Martin Kořínek, MBA

Ing. Martin Kořínek, MBA

44 let

1. místostarosta města Nový Bydžov

Nový Bydžov, bezpp

Martin Kořínek je místostarostou města Nový Bydžov a členem Komise pro plánování a financování sociálních služeb Královéhradeckého kraje. Vzděláním ekonom, absolventem VŠE Praha. V rámci správního území města Nový Bydžov stál u zrodu systému, ve kterém se jednotlivé obce podílejí na platbách, jež se využívají při hrazení péče o seniory. Již 7 let je předsedou Sportovního klubu Humburky. Zatím má dvě děti, aktivně hraje tenis a renovuje mopedy legendární značky JAWA Stadion.

44 1. místostarosta města Nový Bydžov Nový Bydžov bezpp TOP 09
22. Vít Kotrbáček

Vít Kotrbáček

42 let

restaurátor kamene - kamenosochař

Hořice, TOP 09

Vít Kotrbáček pracuje jako živnostník v oboru kamenosochař a restaurování kamene. V letech 2006 – 2014 členem městského Zastupitelstva a následně i městské Rady v Hořicích. Od roku 2016 členem Výboru pro kulturu a památkovou péči Zastupitelstva Královéhradeckého kraje. Je předsedou a zakladatelem o.s. "Za Hořice krásnější". Členem sportovní komise při MěÚ Hořice, dále člen školské rady na Sochařsko – kamenické škole v Hořicích. Autor publikace  „Drobné památky na Královédvorsku“.

Má dvě děti Terezku a Daníka. Mezi jeho sportovní zájmy patří tenis, kuželky a nohejbal a mezi koníčky chalupaření – renovace starého mlýna na Pecce, historie a vyřezávání soch ze dřeva. Je členem strany TOP 09. 

 

Proč kandidujete v letošních krajských volbách? 

Jsem zastáncem aktivního života se zájmem o dění okolo sebe, zájmem o soudobou společnost a o prostředí, ve kterém se nacházíme a ve kterém budou jednou žít a pracovat i následující generace.

42 restaurátor kamene - kamenosochař Hořice TOP 09 TOP 09
23. Bc. Miloš Tichý

Bc. Miloš Tichý

62 let

místostarosta městyse Častolovice

Častolovice, TOP 09

Jmenuji se Miloš Tichý, od roku 2014 jsem uvolněným místostarostou v městysi Častolovice, kde také celý život žiji, jsem ženatý-jedna dcera. Hlavním mým koníčkem je fotbal, dříve aktivně, později dlouhé roky jako prezident klubu, nyní sledování v TV. Jako komunální politik chci svojí kandidaturou v krajských volbách 2020 pomoct prosadit odbourávání nesmyslných byrokratických překážek pro občany, podnikatele i obce. Kandidátka Spojenců pro KH kraj disponuje celou řadou kvalitních osobností, s vysokým kreditem ve svém oboru i místě působení. Věřím, že to neunikne pozornosti přemýšlivých voličů a po zralé úvaze dají Spojencům důvěru.  

62 místostarosta městyse Častolovice Častolovice TOP 09 TOP 09
24. Ing. Jiří Stránský

Ing. Jiří Stránský

69 let

důchodce

Zámostí-Blata, TOP 09

Jak byste sám sebe představil?

Vystudoval jsem strojní průmyslovku a vysokou školu strojní v Liberci. Celý svůj profesní život jsem pracoval ve velké sklářské firmě na managerských pozicích, postupně od mistra, vedoucího provozu, ředitele výrobního závodu, ředitele výzkumně-vývojového závodu až po personálního ředitele v TOP vedení firmy. V důchodu se věnuji svým koníčkům, fotografování, studiu historie a společenských věd. Hodně se věnuji sledování politického dění v ČR i ve světě. Také se věnuji pohybu v přírodě, cyklo, lyže, hory a cestování po Evropě.


Proč kandidujete v letošních krajských volbách?
Není mě lhostejná současná tragická politická situace v ČR, i vzrůstající negativní jevy v naší společnosti. Mám hodně životních zkušeností, které mohu předat mladším. Změna musí přijít od spodu, proto kraj. 

 

Poraďte voličům - proč podpořit Spojence pro KH kraj?

Bez spojení a spolupráce demokratických stran a slušných lidí v nich, změna nenastane. Spojenci pro KH kraj je jedna z možností jak potřebné změny podpořit. 

69 důchodce Zámostí-Blata TOP 09 TOP 09
25. Bc. Petr Veselka

Bc. Petr Veselka

31 let

starosta obce Libčany

Libčany, bezpp

Jmenuji se Petr Veselka a jsem starostou malebné vesnice u Hradce Králové jménem Libčany. Docházel jsem do místní Základní školy. Mé kroky vedly na SOŠ a SOU Vocelova. Studium jsem završil bakalářskou zkouškou na Pedagogické fakultě v Hradci Králové obor Tělesná výchova a Základy společenských věd. Aktivně se věnuji všem sportům, ale převážně hraji fotbal za FK Chlumec nad Cidlinou.

Ač nejsem dlouho politicky činný, rozhodl jsem se kandidovat. S rodinou a přáteli zde žiji celý život a není mi to lhostejné, proto bych chtěl být nápomocen pro lepší soužití měst a obcí.

31 starosta obce Libčany Libčany bezpp HDK
26. Bc. Martin Staněk, DiS.

Bc. Martin Staněk, DiS.

40 let

obchodní manažer, zastupitel města Česká Skalice

Česká Skalice, bezpp

Martin Staněk je zastupitelem města Česká Skalice a mezi lety 2014-2018 byl úspěšným starostou. Dlouhodobě se věnuje regionálnímu rozvoji spojenému hlavně s výstavbou cyklostezek. Je zaměřený na podporu cestovního ruchu a vidí velký potenciál v rozvoji území okolo vodní nádrže Rozkoš a Babiččina údolí. Kromě rodiny, se rád věnuje sportu a cestování.  

40 obchodní manažer, zastupitel města Česká Skalice Česká Skalice bezpp LES
27. Ing. arch. Oldřich Bittner

Ing. arch. Oldřich Bittner

39 let

architekt, radní města Dobruška

Dobruška, TOP 09

Oldřich Bittner vede vlastní architektonickou kancelář v Dobrušce. Působí také jako městský architekt v Lanškrouně a Kostelci nad Orlicí. V komunální politice je mnoho let činný jako zastupitel a poslední 4 roky také jako radní města.

Je ženatý, má 3 děti. Společně s manželkou provozuje v Dobrušce malou kavárnu. Mezi jeho zájmy patří hlavně cestování a historie. Jeho hlavními sportovními aktivitami jsou lyžování, tenis, golf a (cyklo) turistika.

39 architekt, radní města Dobruška Dobruška TOP 09 TOP 09
28. Mgr. Ing. Miloš Dohnálek, LL.M.

Mgr. Ing. Miloš Dohnálek, LL.M.

55 let

starosta obce Hřibojedy, ekonom, finanční analytik pro krizové řízení

Hřibojedy, TOP 09

Miloš Dohnálek od roku 2010 vykonává funkci neuvolněného starosty malé obce Hřibojedy o 220 obyvatelích a navázal se tak na předchozí zkušenosti člena zastupitelstva. Profesně se však přes 30 let věnuje práci v oblasti krizového řízení firem a využívá tak nejen své předchozí zkušenosti ekonoma a krizového manažera, ale také vysokoškolské ekonomické a právní vzdělání. Má dlouholeté zkušenosti při práci s analytickými podklady pro malé, střední nebo velké firmy včetně vyhodnocování finančního stavu (zdraví) podniku a jejich restrukturalizací či komplexní reorganizací včetně projektů i vedení fúzí a akvizic. Tyto zkušenosti se promítají i v oceňování podniků nebo jejich částí pro potřeby akvizic, a to různými metodami požadující splnění účelu ocenění (účetní hodnotou, výnosu kapitálu, diskontování peněžních toků apod.). Jako projektový manažer vede přípravu a zpracování projektu fúze nemocnic Královéhradeckého kraje do krajského zdravotnického holdingu.

Má konzervativní vztah k půdě. Nejedná se jen o zachovávání určitých tradic při nakládání s půdou, ale také osobní odpovědnosti při dalším rozvoji regionu, krajiny i sídla udržitelného životního prostředí a „selským rozumem“ vnímanou enviromentální politiku. Na soukromém statku v obci Hřibojedy se svými spolupracovníky hospodaří tradičními postupy (podmínka, orba, sláma patří zpět do půdy, ….), které jsou doplněné chovem stáda koní a ovcí. Nedílnou součástí odpovědné správy krajiny hospodaření na lesních pozemcích a práce v honitbě při výkonu myslivosti.

55 starosta obce Hřibojedy, ekonom, finanční analytik pro krizové řízení Hřibojedy TOP 09 TOP 09
29. Bc. Jan Kalenský

Bc. Jan Kalenský

38 let

kameraman

Dobruška, TOP 09

Jan Kalenský se profesně věnuje natáčení dokumentů a medailonků zajímavých osobností. Posledním realizovaným projektem byl čtyřdílný cyklus Česko řeší klima pro ČT2 o příkladech dobré praxe v péči o naše životní prostředí. V Dobrušce se podílel na přípravě strategického plánu města, do kterého prosadil stavbu nových dětských hřišť a podporu rodin s dětmi. Je ženatý, má tři děti a volný čas rád tráví společně s rodinou v přírodě, sportováním nebo v houpacím křesle s dobrou knihou v ruce. 

38 kameraman Dobruška TOP 09 TOP 09
30. Ing. Lukáš Řádek, MBA

Ing. Lukáš Řádek, MBA

43 let

krajinný inženýr, odborník na vodu v krajině, jednatel společnosti ENVICONS s. r. o.

Hradec Králové, TOP 09

Lukáš Řádek se celý profesní život věnuje zlepšování stavu české krajiny. Po úspěšné kariéře ve státní ochraně přírody a krajiny založil v roce 2009 společnost ENVICONS, kde působí dodnes. Společnost se zabývá vodou a krajinou, konkrétně odbornými analýzami, koncepcemi a projektovou činností. V rámci společnosti inicioval a přímo se podílel na více než čtyřech stovkách konkrétních projektů zaměřených na zlepšení životního prostředí. Je členem České společnosti krajinných inženýrů a České bioklimatologické společnosti.

Zajímá se o přírodní vědy, kulturu, zejména hudbu, nadšeně jezdí na horském kole.

43 krajinný inženýr, odborník na vodu v krajině, jednatel společnosti ENVICONS s. r. o. Hradec Králové TOP 09 TOP 09
31. Bc. Miroslav Chlubna

Bc. Miroslav Chlubna

47 let

IT architekt

Lukavec u Hořic, TOP 09

Jak byste sám sebe představil?

Jsem analytik s dětskou duší a tahem na branku.

 

Proč kandidujete v letošních krajských volbách?

Nemohu a nechci už dál jen pasivně přihlížet.

 

Poraďte voličům - proč podpořit Spojence pro Královéhradecký kraj?

Je nás tam takových víc, máme ideály a nebojíme se je použít :-)

47 IT architekt Lukavec u Hořic TOP 09 TOP 09
32. Mgr. Petr Šindelář

Mgr. Petr Šindelář

65 let

důchodce, předseda atletického klubu AC TJ Jičín

Jičín, HDK

Jak byste sám sebe představil?

Do letošního června jsem jednačtyřicet let vyučoval na ZŠ matematiku a tělesnou výchovu, z toho čtvrt století ve funkci zástupce ředitele školy. Tři desítky let jsem předsedou jičínského atletického klubu.

 

Proč kandidujete v letošních krajských volbách?

Oslovení přáteli z HDK k účasti v krajských volbách je pro mne ctí a velmi rád v jejich dresu pomohu k co nejlepšímu výsledků „Spojenců“.

 

Poraďte voličům - proč podpořit Spojence pro Královéhradecký kraj?

„Spojenci“ nabízí voličům ve všech oblastech realistický a smysluplný volební program, který by po volbách neměl zústat pouze v oblasti přání.

65 důchodce, předseda atletického klubu AC TJ Jičín Jičín HDK HDK
33. Štěpán Tomašík

Štěpán Tomašík

50 let

realitní makléř

Častolovice, TOP 09

Štěpán Tomašík pracuje od roku 1994 jako realitní makléř v oblasti okresu Rychnov nad Kněžnou. Od roku 2009 je členem strany TOP 09, je zastupitelem městyse Častolovice a pracuje v několika komisích. Dále je aktivní v několika spolcích se zaměřením na místní historii a kulturu. Mezi koníčky patří chalupaření v Orlických horách, sběratelství a historická vozidla.

50 realitní makléř Častolovice TOP 09 TOP 09
34. František Staněk, DiS.

František Staněk, DiS.

63 let

herec Klicperova divadla

Hradec Králové, TOP 09

V Klicperově divadle hraju třicet let, už od doby, kdy ještě nebylo divadlem Klicperovým. V kultuře pracuji celý život a její nekoncepčnost a hanebná podfinancovanost v Královéhradeckém kraji mi není lhostejná a obávám se, že to zajímá příliš málo lidí. Náš kraj disponuje unikátním seskupením kulturních, sportovních, přírodních, historických a dalších turisticky atraktivních cílů, jejichž potenciál je stále nedostatečně využitou příležitostí v českém i evropském měřítku. Kultura je způsob života, chceme-li to změnit, potřebujeme více vašich hlasů. Chcete to změnit?

63 herec Klicperova divadla Hradec Králové TOP 09 TOP 09
35. Vojtěch Šulc 42 podnikatel Sobotka TOP 09 TOP 09
36. Věra Vonásková

Věra Vonásková

39 let

fakturantka

Kostelec nad Orlicí, TOP 09

Věra Vonásková od roku 2003 žije v Kostelci nad Orlicí, kde spolu s manželem doslova z obýváku, na koleni a od nuly vybudovali úspěšnou instalatérskou a topenářskou firmu, ve které oba spolu s dalšími osmi zaměstnanci pracují.  Mezi její koníčky patří: cestování, hudba, cyklistika, rodina, přátelé, zaměstnání, knihy a dobré víno.

39 fakturantka Kostelec nad Orlicí TOP 09 TOP 09
37. Eva Víšková

Eva Víšková

68 let

členka výboru pro sport a volnočasové aktivity Královéhradeckého kraje, členka KMS Slezské Předměstí - Sever, členka Krajské rady České unie sportu

Hradec Králové, TOP 09

Eva Víšková celý život pracuje ve sportovním prostředí, ať již dříve jako sportovkyně a instruktorka s akreditací pro zdravotní TV, aerobik, sport pro všechny, do odchodu do důchodu jako manažerka Královéhradecké krajské asociace Sport pro všechny, nyní je členkou Výboru pro sport a VČA Královéhradeckého kraje, členkou komise místní samosprávy Slezské předměstí – Sever, členkou výkonného výboru Královéhradecké krajské asociace Sport pro všechny. Podílí se na akcích pro veřejnost, ráda cestuje, jezdí na kole a udržuje zahradu.

68 členka výboru pro sport a volnočasové aktivity Královéhradeckého kraje, členka KMS Slezské Předměstí - Sever, členka Krajské rady České unie sportu Hradec Králové TOP 09 TOP 09
38. PaedDr. Miroslava Knapovská

PaedDr. Miroslava Knapovská

60 let

úřednice, členka výboru pro životní prostředí a zemědělství Zastupitelstva Královéhradeckého kraje

Rychnov nad Kněžnou, TOP 09

Miroslava Knapovská pracovala jako vysokoškolský pedagog, později se věnovala oblasti životního prostředí na krajském úřadu Královéhradeckého kraje, městě Jaroměři, Dobrušce a v Rychnově nad Kněžnou. Je členkou výboru pro životní prostředí Královéhradeckého kraje a ráda sportuje. Královéhradecký kraj patří mezi ČR k nejvíce navštěvovaným, zejména z důvodu pestré přírodní a kulturní rozmanitosti a též z důvodu dobrých pracovních příležitostí.  Prioritou je podílet se na dalším rozvoji tohoto krásného regionu.

60 úřednice, členka výboru pro životní prostředí a zemědělství Zastupitelstva Královéhradeckého kraje Rychnov nad Kněžnou TOP 09 TOP 09
39. JUDr. Ing. Jaroslav Švamberk

JUDr. Ing. Jaroslav Švamberk

47 let

pekař, hokynář

Hořice, LES

Kdo jsem?

Více jak šestnáct let provozuji nezávislou maloobchodní prodejnu potravin v Hořicích a dvanáct let i pekárnu s vysoce kvalitním pečivem, které bylo opakovaně oceněno např. certifikátem Regionální produkt Podkrkonoší.

Velmi se zajímám o modernizaci školství, velkou inspirací je mi Finsko. Před dvěma roky jsem byl v Hořicích iniciátorem zahájení Montessori výuky na veřejné základní škole.

Je mi 47 let, jsem ženatý, mám dceru, rád hraji volejbal a tenis, jezdím na kole, houbařím, cestuji a zajímám se o elektrotechnické novinky.

 

Proč kandiduji?

Snažím se dělat vše poctivě a s maximálním nasazením. V naší prodejně proto najdete především párky z masa, chleba z mouky, jogurty z mléka... Možná jsme nepatrně dražší, ale nebojím se to, co prodáváme, dát i své dceři... Myslím si, že podobně poctivě jde dělat i komunální či krajská politika, a proto podporuji kandidátku Spojenci pro Královéhradecký kraj, kde jsou lidé, kteří chtějí zlepšit žití v našem kraji.

 

Jaké mám zkušenosti?

Jsem vystudovaný právník a ekonom a mám 26 let praxe v maloobchodu a výrobě potravin. Zastupuji české nezávislé maloobchodníky v evropských organizacích. Mám jasnou představu o tom, co by se pro živnostníky a menší podnikatele mělo dělat a jak je tato skupina lidí důležitá pro celou ekonomiku.

 

Co chci přinést voliči?

Své zkušenosti, dlouholetou praxi, znalosti, jak to může fungovat jinde a vůli pomoci tomu, aby to přinejmenším stejně dobře fungovalo i u nás.

 

Moje volební téma a co budu prosazovat?

Pomoc živnostníkům a menším podnikatelům, modernizaci školství i rozvoj turistického ruchu a sportovního vyžití v našem kraji.

47 pekař, hokynář Hořice LES LES
40. Ing. Jaroslav Jirásko, MBA

Ing. Jaroslav Jirásko, MBA

53 let

ředitel základní školy

Lázně Bělohrad, bezpp

Jak byste sám sebe představil?

Jsem aktivní občan, který se zajímá o veřejné dění, politiku, kulturu a vzdělávání, za velkou hodnotu považuji demokracii a snažím se o to, abychom si ji vážili s vědomím, že jen vlastní lhostejností ji můžeme ztratit. 

 

Proč kandidujete v letošních krajských volbách?

Kandiduji proto, že už mám určité životní, profesní i politické zkušenosti, které mohou být přínosem pro tým lidí, kterým není jedno, co se v našem kraji děje. 

 

Poraďte voličům - proč podpořit Spojence pro Královéhradecký kraj?

Spojenci mají vyváženou, odpovědně postavenou a odborně zdatnou kandidátku s regionálními osobnostmi, o kterých jsem přesvědčen, že jsou schopni řídit kraj k rozvoji a prosperitě. 

53 ředitel základní školy Lázně Bělohrad bezpp TOP 09
41. Marcela Harbichová, DiS.

Marcela Harbichová, DiS.

51 let

ředitelka humanitární organizace Jičín

Třtěnice, bezpp

Marcela Harbichová je profesí zdravotní sestra a zdravotní záchranář. Pracovní zkušenosti má z oddělení intenzivní péče, domácí péče i ze sociálních služeb. 22 let se věnuje výuce 1. pomoci a zdravotním asistencím při sportovních akcích. Od loňského roku je v Aktivní záloze AČR pod Agenturou vojenského zdravotnictví. Mezi její koníčky patří cvičení psů, plavání a šachy.

51 ředitelka humanitární organizace Jičín Třtěnice bezpp TOP 09
42. PhDr. Petr Lojan, Ph.D., MBA

PhDr. Petr Lojan, Ph.D., MBA

46 let

VŠ pedagog

Hradec Králové, TOP 09

46 VŠ pedagog Hradec Králové TOP 09 TOP 09
43. Mgr. Jakub Sofka

Mgr. Jakub Sofka

28 let

pedagog na ZŠ Nový Hradec Králové

Hradec Králové, TOP 09

Jak byste sám sebe představil?

Pedagog a otec, kterému není jedno v jakém prostředí/společnosti bude nastupující generace vyrůstat a žít.

 

Proč kandidujete v letošních krajských volbách?

Souvisí to s předchozí otázkou. Jsem velmi rád, že jako Spojenci pro KHK se soustředíme právě především na otázku budoucnosti našeho kraje, a nikoliv na populistické sliby a proklamace. 

 

Poraďte voličům - proč podpořit Spojence pro KH kraj?

Spojence pro KHK stojí za to podpořit, protože mají ve svém středu řadu odborníků a mají reálný program, který klade důraz na rozvoj kraje a zejména si cením toho, že se nebojí věci nazývat pravými jmény. 

28 pedagog na ZŠ Nový Hradec Králové Hradec Králové TOP 09 TOP 09
44. PhDr. Tomáš Búry

PhDr. Tomáš Búry

42 let

OSVČ, jednatel MO Českého rybářského svazu

Benátky, TOP 09

Jsem nezdolný optimista na nezvolitelném místě, ale snažím se udělat alespoň něco málo, co je v mé moci, pro podporu pravicových ideálů. Chcete-li jistotu, že Váš hlas neskončí v  koalici s "ANO",  jsou "Spojenci" ta správná volba.  Věřím, že dobří lidé nebudou sedět doma se založenýma rukama a půjdou volit.

42 OSVČ, jednatel MO Českého rybářského svazu Benátky TOP 09 TOP 09
45. Josef Červený

Josef Červený

45 let

starosta města Pilníkov

Pilníkov, bezpp

Starosta města Pilníkov Josef Červený přešel do komunální politiky ze soukromého obchodního prostředí. Za velmi důležité téma, vzhledem ke kvalitnímu životu malých obcí, považuje otázku stavu a bezpečí příjezdových komunikací do Krkonoš. Tuto problematiku by také velice rád přenesl na půdu Krajského zastupitelstva.

Je ženatý, má rád svou rodinu, děti, psa, dobré jídlo a sport.

45 starosta města Pilníkov Pilníkov bezpp LES
46. Bc. Filip Bělík

Bc. Filip Bělík

22 let

student oboru sociální práce Univerzita Hradec Králové

Trutnov, TOP 09

Filip Bělík vystudoval Obchodní akademii a střední odbornou školu v Hradci Králové v oboru sociální činnost. Na tento obor v roce 2019 navázal vysokoškolským studiem v oboru sociální práce na Univerzitě Hradec Králové. O daný obor se aktivně zajímá už čtvrtým rokem jak pracovně, tak volnočasově. Chtěl by aktivně řešit personální krizi v sociálních službách a efektivně zlepšit kvalitu a dostupnost současných sociálních služeb v našem kraji.

22 student oboru sociální práce Univerzita Hradec Králové Trutnov TOP 09 TOP 09
47. Mgr. Emil Kudrnovský, Ph.D.

Mgr. Emil Kudrnovský, Ph.D.

44 let

ředitel ZŠ a MŠ

Dolní Brusnice, TOP 09

Jak byste sám sebe představil?

Profesí jsem kartograf, geoinformatik a pedagog. V současné době pracuji na pozici ředitele základní a mateřské školy. Od roku 2010 působím v komunální politice (člen zastupitelstva i rady, místostarosta, předseda místní organizace). Vystudoval jsem na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého v Olomouci obor učitelství (aprobace matematika - zeměpis) a obor Geoinformatika. Doktorát z oboru Geoinformatika a kartografie jsem získal na Masarykově univerzitě v Brně. Ve svém volnu se nyní věnuji rodině a trvalé udržitelnosti venkova (zemědělství, myslivost).

 

Proč kandidujete v letošních krajských volbách?
Jsem občanem Královéhradeckého kraje, kterému není lhostejná regionální politika a má zájem se podílet na rozvoji kraje. Strana TOP 09 je mi názorově nejbližší. Dávám k dispozici své zkušenosti z oblasti regionálního rozvoje, informačních technologií, školství a řízení příspěvkové organizace.

 

Poraďte voličům - proč podpořit Spojence pro KH kraj?

Jako venkovan pozitivně vnímám spojení těchto 3 stran: TOP 09 podporuje tradici a prosperitu, Liberálně ekologická strana trvale udržitelný rozvoj a ekologii, Hradecký demokratický klub rozvoj krajského města. Spojenci pro Královéhradecký kraj společně zlepší symbiózu venkova a krajského města, tím i rozvoj celého kraje.

44 ředitel ZŠ a MŠ Dolní Brusnice TOP 09 TOP 09
48. Ing. Jiří Pirner

Ing. Jiří Pirner

67 let

zahradník

Hradec Králové, HDK

67 zahradník Hradec Králové HDK HDK
49. Vladimír Junek

Vladimír Junek

68 let

živnostník, zastupitel města Hostinné

Hostinné, TOP 09

Jak byste sám sebe představil?

Jsem opravář domácí elektroniky a amatérský muzikant

 

Proč kandidujete v letošních krajských volbách?

Snažím se podpořit demokratické síly a principy, které se pomalu vytrácejí z myšlení lidí i praktického života.

 

Poraďte voličům - proč podpořit Spojence pro KH kraj?

Volte ty, kteří chtějí udržet a upevnit svobodu a demokracii pro vás i vaše potomky.

68 živnostník, zastupitel města Hostinné Hostinné TOP 09 TOP 09
50. doc. Mgr. Martin Paleček, Ph.D.

doc. Mgr. Martin Paleček, Ph.D.

46 let

vysokoškolský pedagog Univerzita Hradec Králové

Hradec Králové, LES

Jak byste sám sebe představil?

Profesí jsem filozof společenských věd a kulturní antropolog. Obě disciplíny přednáším na vysoké škole. Vystudoval jsem na Vysoké škole pedagogické (dnešní Univerzita Hradec Králové, obor učitelství dějepis – občanská výchova), doktorát z filozofie jsem získal na Univerzitě Karlově. V roce 2019 jsem se habilitoval v oboru filozofie na Masarykově univerzitě v Brně. Za sebou mám vědecké pobyty v Německu, Norsku, Velké Británii a Spojených státech Amerických. V roce 2013 mi bylo uděleno prestižní Masaryk-Fulbright stipendium, které jsem jako hostující profesor strávil na Emory University v Atlantě, USA. Jsem členem Britské královské antropologické společnosti (RAI) a ediční rady časopisu Philosophy of Social Sciences. Publikuji ve vědeckých časopisech. Svůj poslední etnografický výzkum jsem vedl v roce 2017 v Ugandě. Ve svém volném čase se věnuji rodině.


Proč kandidujete v letošních krajských volbách?

Jsem občanem Královéhradeckého kraje. Mým domovem je Hradec Králové a Sobotka, kde moje rodina žije již od 17. století. Není mi lhostejný rozvoj kraje. Přesvědčením jsem klasickým liberálem. Jde mi o to, aby liberální myšlenky – myšlenky individuální svobody a rozvoje – byly udrženy a dále se rozvíjely.


Poraďte voličům - proč podpořit Spojence pro KH kraj?

Všem stranám ve spojenectví jde o udržitelný rozvoj celého kraje. Jak jeho měst, tak i venkova. Jsou zárukou liberální politiky, která podporuje individuální podnikavost.

46 vysokoškolský pedagog Univerzita Hradec Králové Hradec Králové LES LES

Kraj vede nová koalice, radní pro zdravotnictví je Zdeněk Fink
6. 11. 2020

Kraj vede nová koalice, radní pro zdravotnictví je Zdeněk Fink

V pondělí 2. listopadu se poprvé sešlo Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje pro volební období 2020 až 2024. Zastupitelé složili zastupitelský slib a zvolili nové vedení kraje. 

Celý článek
Spojenci pro Královéhradecký kraj podepsali koaliční smlouvu
20. 10. 2020

Spojenci pro Královéhradecký kraj podepsali koaliční smlouvu

Podpisem koaliční smlouvy se Spojenci pro Královéhradecký kraj (TOP 09, HDK, LES) v pondělí zavázali podílet se na fungování kraje. Krajskou vládu tvoří společně s koalicí ODS, STAN a Východočechů, Českou pirátskou stranou a Koalicí pro Královéhradecký kraj.

Celý článek
Kraj vyvěsil vlajku Běloruska na znamení podpory tamních občanů
1. 10. 2020

Kraj vyvěsil vlajku Běloruska na znamení podpory tamních občanů

Královéhradecký kraj před svým sídlem vyvěsil historickou vlajku Běloruska na podporu tamních občanů, kteří veřejně nesouhlasí s výsledkem prezidentských voleb. Stalo se tak symbolicky v den 82. výročí Mnichovské dohody.

Celý článek
Perthen: Staří Římané a volby
1. 10. 2020

Perthen: Staří Římané a volby

Již ve starověkém Římě měli při volbách do veřejných funkcí potíže s korupcí. Sváděli boj s lobbingem a úplatkářstvím, přijímali zákony proti úplatkářství, znali i trestný čin podplácení voličů neboli latinsky crimen ambitus.

Celý článek
Šidáková: Recept pro zdravý Královéhradecký kraj
30. 9. 2020

Šidáková: Recept pro zdravý Královéhradecký kraj

Jak vidí české i krajské zdravotictví osmička na kandidátce Spojenců a primářka rehabilitačního oddělení trutnovské nemocnice MUDr. Silvie Šidáková (TOP 09)? A co by naordinovala našemu kraji? Zeptali jsme se za vás.

Celý článek
Spojenci pro Královéhradecký kraj: Spojenci pro chytrý kraj
29. 9. 2020

Spojenci pro Královéhradecký kraj: Spojenci pro chytrý kraj

Kraj je zřizovatelem naprosté většiny středních škol a správcem školské soustavy. Současná doba staví vlivem tryskového rozvoje digitálních technologií, práce s informacemi či kvůli společenskému vývoji školství před řadu výzev. Školy se musí přizpůsobit, změnit; nemohou zůstat stejné jako dřív, protože by produkovaly absolventy vybavené pro minulost, ne pro budoucnost.

Celý článek
Hradecká LDN zvítězila v projektu Kvalitní a bezpečná nemocnice 2020
28. 9. 2020

Hradecká LDN zvítězila v projektu Kvalitní a bezpečná nemocnice 2020

Krajská příspěvková organizace Léčebna pro dlouhodobě nemocné Hradec Králové se stala absolutním vítězem projektu Kvalitní a bezpečná nemocnice 2020. Cenu pravidelně vyhlašuje Česká společnost pro akreditaci ve zdravotnictví.

Celý článek
Kraj dokončil největší investici ve své historii. Náchodské nemocnici přibyly dva moderní pavilony
25. 9. 2020

Kraj dokončil největší investici ve své historii. Náchodské nemocnici přibyly dva moderní pavilony

1,4 miliardy korun – tolik si vyžádala stavební část první etapy modernizace a dostavby Oblastní nemocnice Náchod. Po 27 měsících je největší investice v historii Královéhradeckého kraje hotová. 

Celý článek
Nový pavilon jičínské nemocnice má zelenou. Kraj vyhlásí tendr na zhotovitele
25. 9. 2020

Nový pavilon jičínské nemocnice má zelenou. Kraj vyhlásí tendr na zhotovitele

Radní Královéhradeckého kraje schválili vyhlášení veřejné zakázky na zhotovitele stavebních prací nového pavilonu Oblastní nemocnice Jičín. Nejvyšší cenová nabídka veřejné zakázky může být 534 milionů korun bez DPH. 

Celý článek
Nové centrum v Trutnově poslouží duševně nemocným pacientům
24. 9. 2020

Nové centrum v Trutnově poslouží duševně nemocným pacientům

Královéhradecký kraj dokončil v rámci projektu Centra duševního zdraví RIAPS v Trutnově stavbu nového zázemí pro poskytování služeb duševně nemocným pacientům. Investice za necelých 57 milionů korun zajistí lepší propojení zdravotních i sociálních služeb a umožní klientům využívat služby centra v domácím prostředí.

Celý článek
1 2 3 4
Články 1 - 10 z 37
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme