Nový pavilon jičínské nemocnice má zelenou. Kraj vyhlásí tendr na zhotovitele

Radní Královéhradeckého kraje schválili vyhlášení veřejné zakázky na zhotovitele stavebních prací nového pavilonu Oblastní nemocnice Jičín. Nejvyšší cenová nabídka veřejné zakázky může být 534 milionů korun bez DPH. V ceně je také opce ve výši 60 milionů korun na vybudování náhradního zdroje energie. Stavební práce by mohly začít na jaře roku 2021.

25. 9. 2020

„V souladu se zadáním veřejné zakázky nejprve dojde k demolici stávajícího pavilonu A, na jehož místě vznikne nová moderní budova. Součástí bude také jednopodlažní spojovací koridor navazující na stávající krček mezi pavilony D a E. Se zahájením prací bychom chtěli začít v březnu příštího roku s termínem dokončení do 20 měsíců od doručení výzvy k plnění,“ uvedl radní pro oblast investic a majetku Václav Řehoř s tím, že nejvyšší možná nabídka veřejné zakázky může být 534 milionů korun bez DPH. Příslib financí pro nový jičínský pavilon schválili 14. září krajští zastupitelé.

V podzemním podlaží nového objektu budou sklady, strojovny, šatny, magnetická rezonance a laboratoře. V prvním nadzemním podlaží bude vstup, transfúzní stanice, hematologie, odběrový úsek a interní ambulance a poradny. V druhém patře projekt počítá s Centrem klinických laboratoří a ve třetím s hemodialýzou. Stacionář onkologie a technické místnosti budou ve větší části čtvrtého nadzemního podlaží. V pátém patře, tedy v podstřešních prostorech, budou strojovny vzduchotechniky.

Po dokončení stavebních prací dojde ke kolaudaci kompletního díla a spuštění zkušebního provozu v délce 10 týdnů.

„Přestavba pavilonu A je pro poskytování kvalitní zdravotní péče pro jičínskou nemocnici zcela zásadní. Po jejím dokončení zde najdou odpovídající zázemí nejen pacienti, ale také zdravotnický personál v odvětvích onkologie, interny, dialýzy či mikrobiologie. Po dokončení tohoto projektu, které je v plánu v roce 2023, zajistíme odpovídající prostory pro poskytování zdravotní péče pro následujících 20 let,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Aleš Cabicar (TOP 09).

Přestavba pavilonu A není jediným investičním projektem v jičínské nemocnici. Od listopadu loňského roku zde probíhá modernizace vjezdu do nemocničního areálu včetně vrátnice a lékárny za 36 milionů korun.

Jiří Klemt   

Zdroj: Královéhradecký kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme