Michal Janek

Kandidát do Senátu za obvod č. 11 - Domažlice

Oční lékař a jeden z předních chirurgů v České republice se narodil v roce 1948 a vystudoval Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Je významnou osobností v oblasti české kataraktové chirurgie. V roce 2006 se stal radním města Klatovy a od roku 2010 byl jedno funkční období poslancem za TOP 09.

Narodil se 21. 12. 1948 v Nitře. Vystudoval Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Od r. 1975 do r. 1984 pracoval na očním oddělení NsP Příbram. V r. 1983 získal kvalifikační atestaci II. stupně v oboru oftalmologie na oční klinice Všeobecné fakultní nemocnice v Praze.

V letech 1985 – 1997 byl přednostou očního oddělení NsP Klatovy, od r. 1998 do r. 2010 byl vedoucím lékařem Centra mikrochirurgie oka OFTA v Plzni. Od r. 2011 spolupracuje jako oční chirurg-specialista s Očním centrem Praha a od roku 2015 dosud vypomáhá při operacích šedého zákalu na Očním oddělení Klatovské nemocnice, a.s. Je významnou osobností v oblasti české kataraktové chirurgie, ve které má několik celostátních i regionálních priorit. Mezi prvními začal odstraňovat šedý zákal ultrazvukovou fakoemulsifikací s implantací umělé nitrooční čočky, je propagátorem ambulantního způsobu této operace. S počtem téměř 30 000 operací šedého zákalu se řadí k předním chirurgům v České republice.

V letech 1994 – 1997 byl vědeckým sekretářem České oftalmologické společnosti, v roce 1998 se stal spoluzakladatelem České společnosti refrakční a kataraktové chirurgie. Je členem Evropské společnosti kataraktových a refrakčních chirurgů. Má bohatou přednáškovou činnost na domácích i zahraničních odborných kongresech i na populárně-vědeckých akcích, pomáhá při výuce mladých adeptů oční chirurgie. Od roku 2009 je externím pedagogem na Vyšší odborné škole zdravotnické v Plzni.

V r. 2008 obdržel nejvyšší ocenění České společnosti refrakční a kataraktové chirurgie – medaili profesora Vanýska za přínos v rozvoji implantologie v očním lékařství v České republice. V r. 2013 mu bylo uděleno čestné členství  České oftalmologické společnosti.

V komunální politice města Klatovy působí od r. 2006: po senátních a komunálních volbách v r. 2006 se stal radním města Klatovy. Do Rady města byl opakovaně zvolen i v r. 2010 a v r. 2014.

Ve volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v květnu 2010 byl zvolen poslancem. Mandát vykonával v letech 2010-2013, byl členem Výboru pro zdravotnictví.

Je ženatý, má 3 vysokoškolsky vzdělané děti.

Michal Janek kandiduje za TOP 09 s podporou STAN.

Janek: Senát je nedílnou součástí naší porevoluční politické struktury
27. 9. 2018

Janek: Senát je nedílnou součástí naší porevoluční politické struktury

Senát je nedílnou součástí naší porevoluční politické struktury a je pojistkou správně fungující parlamentní demokracie. Senátoři by měli být přezkoušeni jak životem, tak praxí.

Celý článek
Jiří Pospíšil představil v Plzni osobnosti pro demokratický Senát
4. 9. 2018

Jiří Pospíšil představil v Plzni osobnosti pro demokratický Senát

Předseda TOP 09 Jiří Pospíšil společně s první místopředsedkyní strany Markétou Pekarovou Adamovou dnes v Plzni představili kandidáty pro senátní volby v Plzeňském kraji marketingového specialistu Martina Uhlíře a  očního lékaře Michala Janeka.

Celý článek
Přijďte s námi zahájit kampaň v Plzni
30. 8. 2018

Přijďte s námi zahájit kampaň v Plzni

Dovolujeme si Vás pozvat na slavnostní zahájení volební kampaně TOP 09 v Plzni, kterého se zúčastní předseda TOP 09 JIŘÍ POSPÍŠIL a místopředseda strany MAREK ŽENÍŠEK.

Celý článek
Martin Uhlíř a Michal Janek. Osobnosti pro demokratický Senát
28. 8. 2018

Martin Uhlíř a Michal Janek. Osobnosti pro demokratický Senát

Osobnosti, které mají pevné názory, čitelnou minulost a ctí svobodnou společnost a demokratické principy.  Takové kandidáty nabízí voličům v letošních senátních volbách TOP 09. V Plzeňském kraji na Rokycansku vysílá do Senátu marketingového specialistu Martina Uhlíře a na Domažlicku lékaře Michala Janeka.

Celý článek
Michal Janek kandiduje do Senátu na Domažlicku
13. 8. 2018

Michal Janek kandiduje do Senátu na Domažlicku

V senátním obvodu č. 11 Domažlice kandiduje za TOP 09 s podporou Starostové a nezávislí oční lékař Michal Janek (TOP 09).

Celý článek
BACK2TOP! Postavíme se za vás, nabízíme kvalitní osobnosti
14. 6. 2018

BACK2TOP! Postavíme se za vás, nabízíme kvalitní osobnosti

BACK2TOP – zpátky k Topce, zpátky na vrchol. S tímto heslem dnes zahájila TOP 09 volební kampaň do Senátu a do zastupitelstev obcí a měst. Strana dnes představila své zástupce, které nabídne voličům v podzimních senátních a komunálních volbách.

Celý článek
TOP 09 představuje osobnosti pro Senát
10. 5. 2018

TOP 09 představuje osobnosti pro Senát

Osobnosti, které mají pevné názory, čitelnou minulost a lidé je v jejich obvodech znají. Takové kandidáty nabídne voličům v letošních senátních volbách TOP 09. O prvních sedmi jménech, která získala nominaci TOP 09 do Senátu, včera večer rozhodli členové Výkonného výboru strany.

Celý článek
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme