Martin Uhlíř a Michal Janek. Osobnosti pro demokratický Senát

28. 8. 2018

Osobnosti, které mají pevné názory, čitelnou minulost a ctí svobodnou společnost a demokratické principy.  Takové kandidáty nabízí voličům v letošních senátních volbách TOP 09. V Plzeňském kraji na Rokycansku vysílá do Senátu marketingového specialistu Martina Uhlíře a na Domažlicku lékaře Michala Janeka.

Martin Uhlíř (bezp.) kandiduje s heslem STOJÍM ZA VÁMI v obvodu č. 8, který zahrnuje oblast Rokycanska, severního Plzeňska a část Berounska, na koaliční kandidátce TOP 09 a Liberálně ekologické strany (LES). Podporu získal také od hnutí SENÁTOR 21 a Strany zelených. Známý oční lékař Michal Janek (TOP 09) kandiduje ve volebním obvodu č. 11, tedy na Klatovsku a Domažlicku, za TOP 09 s podporou hnutí Starostové a nezávislí (STAN).

Martin Uhlíř chce být v případě zvolení aktivním senátorem, který pravidelně komunikuje s občany svého obvodu. „Nebudu čekat, až někdo zaklepe na dveře senátorské kanceláře, ale budu pravidelně jezdit do regionu. I když senátor nemá na regionální úrovni pravomoci, může se z titulu své funkce občanů zastat například v situaci, kdy s nimi některý úřad odmítá komunikovat. Jako senátor bych se zaměřil hlavně na oblast školství a podporu vzdělané společnosti. Občané, kteří umí lépe kriticky pracovat s informacemi, jsou zároveň odolnější vůči heslům populistů a demagogů, dezinformacím a jsou finančně gramotnější. Jako národ J. A. Komenského a T. G. Masaryka máme na víc,“ říká kandidát do Senátu v obvodu Rokycany Martin Uhlíř.

Oční lékař z Klatov Michal Janek vnímá Senát jako důležitou pojistku demokracie. „Demokratický stát je složitým organismem. A složitým věcem já rozumím – jsem emeritním primářem očního oddělení s téměř 30 000 operacemi šedého zákalu. Senát ctím a vidím v něm vysoký potenciál do budoucna. Je však třeba, aby v něm pracovali zkušení a kompetentní lidé s demokratickým smýšlením, kteří budou zárukou, že se v naší zemi nerozbují nepravosti. Takové osobnosti jsou strážci demokracie. A bylo by mi ctí být jedním z nich,“ říká bývalý poslanec za TOP 09 Michal Janek. V Senátu se chce zaměřit na problémy zdravotnictví. „Naše populace stárne, kvalitní zdravotnictví je tedy nezbytností. Chci se angažovat v otázce nedostatku praktických lékařů a zubařů na vesnicích. Dostupnost zdravotní péče je zde klíčová,“ říká kandidát do Senátu v obvodu Domažlice Michal Janek.

 

Eva Šafránková, krajská manažerka TOP 09

Přílohy
PDF Kdo jsou naši kandidáti do Senátu.pdf (302 kB)
Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme