TOP 09 představuje osobnosti pro Senát

10. 5. 2018

Osobnosti, které mají pevné názory, čitelnou minulost a lidé je v jejich obvodech znají. Takové kandidáty nabídne voličům v letošních senátních volbách TOP 09. O prvních sedmi jménech, která získala nominaci TOP 09 do Senátu, včera večer rozhodli členové Výkonného výboru strany. Patří mezi ně starosta Bolatic na Opavsku Herbert Pavera (obvod č. 68 – Opava) nebo rektor Masarykovy univerzity v Brně Mikuláš Bek (obvod č. 59 – Brno-město).

„Senát pro nás z TOP 09 vždy byl a stále je pojistkou demokracie. Nechceme ho rušit jako hnutí ANO, chceme ho naopak posílit o osobnosti, které ctí svobodnou společnost a demokratické principy. Věřím, že kandidáti, které TOP 09 vyslala do klání o Senát, voliče osloví právě svými názory a dobrou pověstí,“ řekl předseda TOP 09 Jiří Pospíšil.

Pro další volební obvody, kde budu letos voliči vybírat nové senátory, Výkonný výbor TOP 09 schválil nominaci lékaře a bývalého poslance TOP 09 Michala JANEKA (obvod č. 11 – Domažlice), prezidenta aeroklubu a manažera Vlastimila DVOŘÁKA (obvod č. 29 – Litoměřice), bývalého viceprezidenta sklářské firmy AGC v Evropě nebo šéfa představenstva fotbalového klubu Pavla ŠEDLBAUERA (obvod č. 32 – Teplice). Výkonný výbor strany podpořil také senátní kandidaturu podnikatele a jednatele firmy Miroslava PLCHA (obvod č. 38 – Mladá Boleslav) nebo spisovatelky, manažerky a bývalé výkonné ředitelky TOPAZ Terezie RADOMĚŘSKÉ (obvod č. 41 – Benešov).

„Jsme hrdí na to, že můžeme podpořit právě tyto osobnosti a mnohé z nich zaštítit značkou TOP 09. Vážím si jejich rozhodnutí kandidovat právě v době, kdy se k moci znovu dostávají komunisté a daří se populistickým uskupením. Věřím, že pro mnohé voliče budou právě oni skvělými zástupci v Senátu, uvedla 1. místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Medailonky jednotlivých kandidátů do Senátu, které schválil Výkonný výbor TOP 09, naleznete v příloze.

Jakub Hnát, tiskový mluvčí TOP 09

Praha 10. května 2018