Jiří Šesták

Kandidát do Senátu za obvod č. 14 - České Budějovice (za STAN)

Místopředseda Senátu České republiky a bývalý ředitel Jihočeského divadla se narodil roku 1956 v Českých Budějovicích. Vystudoval herectví na DAMU, kde úspěšně dokončil v roce 2012 doktorandské studium. Se studenty založil Studentské univerzitní divadlo. Je členem Garanční rady Národního divadla a členem správní rady Akademie múzických umění. Od roku 2014 byl zastupitelem města České Budějovice.

Roku 1972 ukončil základní vzdělání. V letech 1972-76 studoval Jiří Šesták na Střední zemědělské škole v Českých Budějovicích, studium ukončil maturitou. V letech 1976-80 dále studoval DAMU v Praze, obor herectví.

Po absolvování divadelní fakulty v roce 1980 nastoupil do činohry Jihočeského divadla. V letech 1986-89 Jiří Šesták studoval externě dramaturgii na DAMU v Praze. V letech 1989 - 97 byl uměleckým šéfem činohry Jihočeského divadla a v letech 1994-96 zároveň intendantem Jihočeského divadla. V devadesátých letech působil v činohře i jako herec a režisér /cca 6 režií/.

Od 1. ledna 2004 je ředitelem Jihočeského divadla. V roce 1997 založil společnost GRADOS CB spol. s r.o., která vytváří pro studenty středních a vysokých škol vzdělávací projekty a odborné semináře z oblasti umění a filosofie.

Od akademického roku 1999/2000 přednáší externě na katedře pedagogiky Teologické fakulty Jihočeské univerzity a od ak.r. 2000/2001 přednáší externě na teologické a filozofické fakultě Jihočeské univerzity předměty komunikace a kulturní management.

V roce 2002 založil Jiří Šesták se studenty PF a TF JčU občanské sdružení - Studentské univerzitní divadlo – SUD, které pořádá přednášky, semináře, divadelní představení, literárně-poetické pořady, filmové projekce a výtvarné výstavy.

Začátkem roku 2012 úspěšně zakončil doktorské studium na DAMU v Praze a získal titul Ph.D.

Do Senátu kandiduje za volební koalici Spojeni důvěrou: HOPB, STAN, KDU-ČSL, TOP 09, Zelení a Senátor 21.

Šesták: Snažím se naplňovat poslání Senátu jako ústavní pojistky

27. 9. 2018
Kandidatura je nabídka mých schopností a mých zkušeností, které jsem nabyl posledních 6 let jako Senátor Parlamentu České republiky, kdy jsem se snažil naplňovat poslání Senátu jako ústavní pojistky, jako instituce, která opravuje zákony, které přijdou z Poslanecké sněmovny.
Číst více

BACK2TOP! Postavíme se za vás, nabízíme kvalitní osobnosti

14. 6. 2018
BACK2TOP – zpátky k Topce, zpátky na vrchol. S tímto heslem dnes zahájila TOP 09 volební kampaň do Senátu a do zastupitelstev obcí a měst. Strana dnes představila své zástupce, které nabídne voličům v podzimních senátních a komunálních volbách.
Číst více

Volby: