Expedice nEUhneme oslovila tisíce lidí

12. 7. 2017

Celkem 18 zastávek měla Expedice Neuhneme, se kterou TOP 09 objela během minulých dvou měsíců všechny české kraje. Politici TOP 09 oslovili na desítkách osobních setkáních na zajímavých místech v regionech až tisíc lidí.

Nad programem se zájemci potkali s Karlem Schwarzenbergem, Miroslavem Kalouskem, Markem Ženíškem, Markétou Adamovou, Leošem Hegerem a dalšími krajskými volebními lídry i experty strany. „Bavili jsme se o našem programu a sloganu ´Neuhneme´. Občas jsme se setkali s kritikou nebo nepochopením. Ale právě to nás motivuje náš program vysvětlovat a přesvědčovat lidi o tom, že TOP 09 je v říjnovém hlasování jedinou správnou volbou,“ řekl Marek Ženíšek na setkání v České Lípě.

Expedice zamířila do rodinných firem, za živnostníky, farmáři, místními podnikateli, ale také do pečovatelských domů, kulturních institucí nebo neziskových organizací. Diskutovalo se o tom, jak moc stát zasahuje nebo má zasahovat do podnikání, fungování firem i do života občanů. A také o tom, jak by měla vypadat budoucí úspěšná Česká republika. Desítky lidí se v závěru každé krajské expedice potkali při diskusi „na pivu s Mirkem nebo Karlem“. „Chceme, aby stát co nejméně vstupoval lidem do života, aby jim co nejméně překážel,“ řekl Miroslav Kalousek během debaty ve známé hospodě u Mrzouta v Neplachovicích u Opavy. Jen video z tohoto setkání se Starým mrzoutem viděly za první den desítky tisíc lidí.

Při návštěvě památníku Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbramě si milovník klasické hudby Miroslav Kalousek zavzpomínal na vnuka slavného skladatele, kterého osobně znal. V Plzni přišel politiky pozdravit známý herec a režisér Antonín Procházka, ve Velkém Meziříčí zase ekonom Tomáš Sedláček a místní Jan Podstatzký – Lichtenstein.

O Expedici Neuhneme byl velký zájem přímo v krajích, kde s politiky přišlo diskutovat v součtu až tisíc lidí, a také na sociálních sítích. Fotky a videa ze setkání během expedice sledovalo 23 tisíc lidí, akce pak vyvolaly 77 300 reakcí, během kterých uživatelé sociálních sítí diskutovali, lajkovali nebo sdíleli příspěvky a komentáře. „Děkujeme všem, kteří se s námi přišli pobavit o našem programu a budoucnosti naší země. Česká republika stojí na křižovatce a my chceme, aby se po volbách vydala správnou cestou. Aby byla součástí pevného jádra Evropské unie a nepatřila do holdingu jednoho oligarchy. Z našeho programu neuhneme,“ uvedla místopředsedkyně TOP 09 Markéta Adamová.

Jakub Hnát, tiskový mluvčí TOP 09

Praha 12. 7. 2017

Osobnosti:
Markéta Pekarová Adamová, Marek Ženíšek

A máme toho pro Vás víc...

Můžete nám pomoct v kampani nebo se potkat s politiky TOP 09 na našich akcích.

Dejte nám tady vědět! Řekněte si třeba o pravidelné novinky z TOP 09 přímo do vaší mailové schránky.

TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09