Známé osobnosti mezi podporovateli

Podporuje nás řada známých a úspěšných osobností veřejného života...

Tereza Brodská
herečka
Jsem člověk poměrně konzervativní. Jsem člověk, který si váží svobody a demokracie, kterou jsme získali po roce 1989. A právě proto je mi blízký program TOP 09, která prosazuje svoje hodnoty a názory dlouhodobě, a stejné hodnoty a názory uznávám i já. Je mi blízká tím, že je konzistentní, že neuhýbá od svých cílů a že nemění populisticky svoje názory podle současné nálady ve společnosti.
Eva Holubová
herečka
Já budu volit TOPku, protože TOPka je pro Evropskou unii a já jsem taky pro Evropskou unii.
Magda Vášáryová
herečka, diplomatka, politička
V týchto rozhodujúcich parlamentných voľbách je dôležité podporiť všetky politické sily, ktoré stoje na strane Európy a neuhnú.

Foto: Pavol Frešo – flickr.com, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=17007272
Jiří Pospíšil
poslanec Evropského parlamentu
Podporuji a volím TOP 09. Je důležité, že tato strana neuhne od svých zásad a nebude podléhat aktuálně líbivým populistickým tendencím.
Bára Štěpánová
herečka
Já jsem si uvědomila, že když se teď s Karlem občas někde potkám, a vlastně se říká „už přijde, už přijde“, tak najednou, když se Karel objeví, tak lidi, neříkám, že všichni, vstanou. Prostě Karel má něco, co se nedá naučit, má přirozenou autoritu, kterou nemá z titulu své funkce, ale má ji z titulu své silné osobnosti. On prostě ve mně budí respekt a úctu. Proto já volím Karla Schwarzenberga.
Michael Kocáb
hudební skladatel, zpěvák, občanský aktivista
Tak pro mě je důležitý – orientace na liberální demokracii a na Západ, účast v Evropské unii a NATO, důraz na oblast lidských práv, odmítnutí oligarchizace naší politiky. To všechno splňuje TOP 09 a také LES. Takže jim držím palce a budu je volit.
Helena Illnerová
vědec
Musíme zůstat konstruktivním členem Evropské unie a samozřejmě také NATO. Jestli je nějaká strana pro mě zárukou, že tohle bude vyznávat, tak je to TOP 09.
Oldřich Navrátil
herec
Tak já prostě podporuju TOP 09, protože má takový úžasný lidi v čele.
Antonín Procházka
režisér a herec
Proč podporuji TOP 09? Protože má dobrý program a prezentuje ho s humorem.
Luděk Niedermayer
poslanec Evropského parlamentu
Pro mě i moji rodinu je nesmírně důležité, aby Česká republika byla pevnou součástí Evropské unie. Je to jediná cesta k bezpečnému Česku, které bude skvělým místem pro život nás všech. I proto budu volit TOP 09.
Jiří Witzany
1. místopředseda SNK-ED
V těchto volbách a v následujícím volebním období se bude hrát o postavení ČR v EU a o to, zda zůstaneme její součástí, nebo se dostaneme do sféry vlivu bývalého Sovětského svazu. Bude se taky hrát o stabilitu naší demokracie, a právě proto je podle mě hrozně důležité volit proevropské strany, jako je TOP 09.
Eda Kriseová
spisovatelka
Já budu volit TOP 09, protože na kandidátce je Karel Schwarzenberg a Olga Sommerová, a těm naprosto důvěřuji.
Soňa Červená
operní pěvkyně
Jsem pro demokracii, a proto pro Olgu Sommerovou.
Ladislav Heryán
kněz a učitel
Já jdu volit. Mladí lidé prý volit nechodí a nepůjdou. Chtěl bych vám vzkázat – já starší člověk, nenechte si námi staršími ukrást vaši budoucnost, když nepůjdete volit.
Jiří Růžička
senátor
Zkušenost a mládí, elegance a půvab, jasné postoje a názory - to je TOP 09. A jsem si jistý, že motýlek by slušel lidem této země.
Jan Soukup
producent, režisér, živnostník
Protože jsem Evropan, a protože jsem jim nemohl čtvrtstoletí být.
Moji praprarodiče pocházeli ze severu Itálie, moji prarodiče z Vídně a moji rodiče z jižních Čech. Nevím, proč dědu jako jediného z dvanácti sourozenců napadlo opustit matičku mocnářství a hledat bezpečí a prosperitu v malém jihočeském městečku. Snad víra v nás, Čechy.

Ačkoliv pomáhal v odboji v proti Němcům, komunisti a komunisti soft - tedy Sociální demokracie mu ukradli truhlářské stroje a dílnu, zavřeli jeho i babičku a jejich dětem zakázali studovat.

Když mě, jako 19letého udal před maturitou STB můj nejlepší kamarád a spoluhráč v rockové kapele za to, že poslouchám Hlas Ameriky, vykopli mě z gymplu a hrozil mi kriminál. Naštěstí mě schoval na psychiatrické klinice jeden úžasný doktor.

V 89. jsem byl jeden ze studentů FAMU, kteří odpálili rachejtli konce tohoto marasmu. Prožíval jsem euforii „devadesátek“ a sledoval nástup revanše „těch, kteří nebyli jako my“ a vidím, jak se každý rok posunuje hranice v devadesátkách nemyslitelného.

Členství v KSČ, zločinecké organizace, je už pomalu odbojový čin a svině z STB se stávají VIP osobnostmi s neskrývanými ambicemi opět vládnout.

Na prezidenta Havla, je módní kydat špínu a rozhlašovat, jaký měl, oproti tvrdě pracujícímu lidu, fešácký kriminál, který byl dopředu stejně domluven.

Kydáme na Evropu, na náš vlastní domov, která nám poslední čtvrtstoletí jen pomáhá dostat se z komunistické bídy a během totality a teroru poskytla azyl statisícům Čechů. Kydáme na Evropu, která nás drží hospodářsky na nohou a umožňuje našim dětem studovat na nejlepších školách ve všech jejích státech.

Kydáme na USA, díky nimž vůbec náš stále ještě svobodný stát a svobodná Evropa existuje. Kydáme na ně, přestože noha amerického vojáka, na rozdíl od našich nohou slovanských bratrů, nám přinesla vždy jen svobodu, konec útlaku a mír.

Stáváme se pátou kolonou Říše Zla a zrazujeme sami sebe.
I svou leností být „tichými demokraty“ a rázně proti tomuto neskrývanému revanši bolševiků a estébáků nevystoupit a nejít ani k volbám.

Přesto, jak můj děda, neztrácím víru v Čechy – v mladé lidi načichlé demokracií, svobodou a prosperitou Západu, kterých bude každý den přibývat, jestliže zůstane opravdová demokracie v naší zemi.
Aby zůstala, je nutné poslat „pohrobky říše“ tam, kam patří: do zadku Asie, ne do srdce Evropy, kterým jsme.

Proto budu volit TOP09.
Aby se rázně utnul rozlézající se opětovný strach, ohýbání páteře, lži, buranství a svinstva, které tak ničí českou společnost.

Jak jsem poznal mnoho jejich báječných členů a kandidátů, věřím, že jako jediní neEUhnou!

A ještě důležitou věc - nemusíte Mirka Kalouska milovat, ale jednu věc mu upřít nemůžete- byl to jediný on, který jak Churchill zvedl donkichotský prapor a vyrazil na zteč proti tomu, který přece „jasně bude vítězem a je třeba se s  ním domluvit a nedráždit“.
Babiš vítězem, a to hlavně díky TOP 09, nebude.
Směřuje tam, kam patří...
Díky Karle, Mirku, Markéto, Marku, Martine, Tomáši...
Leoš Válka
ředitel centra DOX
Koho budu volit já? Budu volit TOP 09. Je to jediná protiváha, jediná šance na změnu a ovlivnění volebního výsledku. Protože nebezpečí, které nám v těchto volbách hrozí, je daleko větší, než si většina lidí uvědomuje.
Šárka Fialová
překladatelka
Jít k volbám a volit demokratické strany není zázračný recept na všechny problémy, a pokud někdo tvrdí, že to stačí, lže. Je to ale nezbytná podmínka k tomu, abychom si nemuseli my, a dost možná i naše děti, nejdřív projít peklem oligarchie a nesvobody. Populismus má výhodu v tom, že dokáže dávat jednoduché návody. Snaha o pravdivost je v nevýhodě, protože s sebou vždy nese pochybnosti a nejistotu. Já ale chci věřit, že jsme dost silní na to, abychom se s touto nejistotou dokázali vyrovnat. Naděje, kterou tato síla přináší, za to stojí.
Natálie Kocábová
spisovatelka, scenáristka a zpěvačka
Podporuju TOP 09. Budu je volit. Líbí se mi jejich spojení se stranou LES. Vlastně ekologický apel. A jejich proevropská politika.
Kateřina Dejmalová
literární historička a překladatelka
Demokracie je menšinový statek ve světě a zapotřebí ji podporovat. Proto by se měly volit demokratické strany a nikoli ty, které v sobě skrývají zárodek totality.
(Foto: Liberálně ekologická strana https://stranales.cz/?team=katerina-dejmalova-literarni-historicka-a-prekladatelka)
1 2 3 4 5   >
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram