× Pohněme s tím. Společně!

Jakob: Urážet naše partnery přes uzavřené hranice, to zvládne leda hejtmanka Jermanová Pokorná

28. 3. 2020

Na radnici v Roztokách táhneme za jeden provaz a snažíme se lidem pomáhat. Třeba restauracím jsme odpustili nájmy za předzahrádky a ani rodiny teď nemusí platit školkovné v městských mateřských školkách. Do toho spolu s dobrovolníky šijeme roušky a improvizujeme, jak se dá. O to více mě tíží chování vedení kraje. Paní hejtmanka Jermanová Pokorná doposud stihla pozurážet zdravotníky a selhat v distribuci ochranných pomůcek. Požádal jsem ji, aby svou funkci pro dobro všech Středočechů opustila. Mou výzvu nevyslyšela. Ba co víc, série profesních i lidských selhání paní Pokorné Jermanové nemá konce. Její úřad lživě zaútočil na Německo a zaklekl na malé podnikatele, jak bývá v hnutí ANO dobrým zvykem.

Hranice jsou uzavřené. Chápu mimořádnost situace. Pro trasování i zneškodnění viru je to nezbytně nutné opatření. Zatímco my rozumnější nezapomínáme na udržování dobrých sousedských vztahů s partnery v Evropě ani během restrikcí, paní hejtmanka Jermanová Pokorná tyto vztahy bortí.

V tomto týdnu osočila Německo ze zadržení zdravotního materiálu pro Česko. Ředitel benešovské nemocnice přitom už minulý týden řekl, že Němci respirátory nezabavili. Mezinárodní trapas byl na světě.

K omluvě vyzval hejtmanku veřejně i německý velvyslanec Christoph Israng. Jermanová Pokorná však v duchu známé rady docenta Plzáka zatlouká, zatlouká, a i když to prasklo, zase zatlouká. Prý takové informace nemá, přitom jsou veřejně známé, podobně jako papalášské a egocentrické chování hejtmanky. Německému velvyslanci jsem se alespoň digitální formou omluvil. Budu doufat, že na nepravdy a urážky od paní hejtmanky brzo zapomene.

Zato já si jako krajský zastupitel a starosta nemohu dovolit mít krátkou paměť. Mám odpovědnost ke svým voličům, a především ke všem občanům Středočeského kraje. Proto ještě jednou opakuji, paní hejtmanka musí v zájmu nás všech rezignovat.

Živnostníky chce zničit ještě před koncem pandemie

Pořádnou facku totiž uštědřil kraj přímo všem Středočechům. Bezprostředně před vyhlášením nouzového stavu vrcholila nákupní horečka. Občané kraje se v dobách nejistoty chtěli logicky zásobit potravinami. V prodejnách to byla hlava na hlavě a provozovatelé potravin měli co dělat, aby tento nápor zvládli.

Každý soudný člověk by se snažil živnostníkům vyjít maximálně vstříc, zato krajský úřad pod vedením hejtmanky Jermanové Pokorné na tyto drobné živnostníky zaklekl. Do potravin poslal Krajský úřad Středočeského kraje kontrolu přímo během největší vřavy. Vysvětlení teď po hejtmance chce Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR. Rád bych se k němu touto cestou přidal.

Jan Jakob, místopředseda TOP 09, starosta města Roztoky a krajský zastupitel

Osobnosti:
Jan Jakob
Témata:
Veřejná správa a regionální rozvoj, Zdravotnictví
TOP 09 Facebook Twitter YouTube Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09