Vernisáž fotografií Václava Havla

Vážení přátelé,

jménem předsedy spolku La Boema a člena naší rokycanské TOP 09 pana Jana Irvinga Vás srdečně zveme na vernisáž fotografií Václava Havla, tak jak ho zachytil fotograf Alan Pajer.

Vernisáž výstavy, která se koná u příležitosti třicátého výročí listopadových událostí 1989, proběhne v sobotu 21. září od 16.00 hodin v Múzické kavárně a resturaci La Boema v Radnicích.

Fotograf Alan Pajer zachytil prvního českého prezidenta Václava Havla při řadě klíčových momentů. Například při první návštěvě amerického prezidenta George H. W. Bushe v roce 1990, v obležení Rolling Stones, při setkání s královnou Alžbětou II., při návštěvě Bílého domu, jak tančí s Clintovými rock-n-roll, nebo v okamžiku, kdy Česká republika vstoupila do NATO.

„Moje nejoblíbenější fotografie je ta, na níž generální tajemní NATO Xavier Solana a prezident Clinton Václavu Havlovi gratulují ke vstupu České republiky do NATO. Myslím, že jeho úsilí, které k tomuto významnému milníku vedlo, dnes ocení každý,“ říká autor fotografií  Alan Pajer.

Výstavu fotografií Václava Havla se rozhodl v Radnicích uskutečnit místní spolek La Boema. „Myslíme, že je důležité si osobnost Václava Havla v předvečer 30. výročí Sametové revoluce připomenout, stejně jako jeho činy a odvahu. Fotografie Alana Pajera jsou velmi působivé a zachycují klíčové okamžiky našich novodobých dějin i laskavost a úsměvy prezidenta Havla,“ dodává Jan Irving, předseda spolku.

Radnice Okres: Rokycany Kraj: Plzeňský
Začátek: sobota 21.9.2019 16:00 Konec: 18:00
Jan Irving

Nadcházející akce