Martin Gregora

Kandidát do Senátu za obvod č. 12 - Strakonice

MUDr. Martin Gregora se narodil 10. 4. 1965. Vystudoval Gymnázium ve Strakonicích a následně studoval na II. Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze, kde si po promoci udělal atestaci I. A II. stupně z pediatrie.

Díky svému studiu medicíny absolvoval v roce 1994 i zahraniční stáž na Dětské klinice ve Västeräs ve Švédsku. Od roku 2005 do roku 2010 pracoval jako zástupce primáře na dětském oddělení v Nemocnici Strakonice a.s. Od roku 2013 je primářem na zmíněném oddělení. V současné době je také členem pracovní skupiny dětské endokrinologie MESPE (Middle European Society on Paediatric Endokrinology).

V politice působí pan Gregora od roku 2006, kdy byl zvolen do zastupitelstva města Strakonice, kde působil až do roku 2010. Téhož roku byl zvolen poslancem do Poslanecké sněmovny, kde setrval do roku 2013.

Martin Gregora publikuje v odborných periodicích (Československá Pediatrie, Časopis lékařů českých, Pediatrie pro praxi) a v časopisech pro laickou veřejnost (Máma a já, Moje zdraví). Je známým autorem populárně naučných knih pro rodiče (Péče o novorozence a kojence, Výživa kojenců, Kuchařka pro rodiče malých dětí a jiné). Je také autor mnoha odborných knih, z nichž byly oceněny cenou Grada např. Kniha o matce a dítěti, Kniha o těhotenství a mateřství.

Karel Schwarzenberg: Mám velkou radost z úspěchu dětského lékaře Martina Gregory v prvním kole snátních voleb. Bude opravdu velmi důstojný senátor. JUDr. Josef Knot, MBA - lídr kandidátky TOP 09 Písek: Písečáci, pojďme zvolit Martina Gregoru senátorem! JUDr. Luboš Průše, lídr kandidátky JIH12: Jihočeši chtějí Martina Gregoru senátorem! 

Ve volném čase píše básně a tvoří dřevěné skulptury a objekty. Některé objekty jsou umístěny ve volné přírodě na Šumavě nedaleko Vimperka. Martin Gregora je otec 2 dětí -  Josef a Linda.

O co bych se chtěl zasadit v Senátu

Prosazovat ,,velké věci“ není jednoduché ani v dolní komoře parlamentu, jak jsem poznal, natož v komoře horní. Senát slouží jako pojistka demokracie, kterou stále ještě nedoceňujeme, a prosazování dílčích regionálních zájmů politiků- senátorů by mělo být spíše vedlejší aktivitou zákonodárce, než hlavní náplní jeho práce. Přesto jsem si jako každý kandidát stanovil okruhy, ve kterých bych chtěl být svému kraji prospěšný a ve kterých bych chtěl svému regionu pomoci. Náš kraj je určitě jeden z nejkrásnějších v téhle zemi a jsou tu šikovní lidé. To je fakt, ze kterého vycházím.

  1. Chci využít zmíněný potenciál našeho regionu pro rozvoj turistiky, sportovních a volnočasových aktivit. Budu proto podporovat podnikání v turistickém ruchu v souladu s ochranou přírody a rád bych se zasadil o dostavbu silnice R4 jako nejdůležitější spojky našeho regionu s okolními kraji i s Bavorskem.
  2. Chci podporovat rozvoj cykloturistiky. Vybudovalo se nemálo cyklostezek, ale chybí jejich logické propojení. 
  3. Jsem lékař a tak znám Achillovu patu našeho zdravotnictví. Chybí praktičtí lékaři, obtížně se zajišťuje nepřetržitá péče o nemocné. Vzdělávací systém zdravotníků je tak složitý, že pohlcuje sám sebe. V Jihočeském kraji je nyní síť zdravotnických zařízení na dobré úrovni. To ale neznamená, že problémy neexistují. Je třeba zachovat dostupnost kvalitní péče, ale také podporovat individuální odpovědnost za vlastní zdraví a tu bonifikovat
  4. Rodina je základ státu. Děti jsou jejím pojítkem. Roky se starám o nemocné děti i o děti bez rodin. Vím, co jim schází, a vím, co potřebují. Nechci nic slibovat, chci konat. Vím jak.
  5. Chtěl bych navázat na své působení v Poslanecké sněmovně a dále pomáhat konkrétním obcím při obnově cenných památek.
  6. V neposlední řadě bych rád pomohl tomu, aby měl Národní park Šumava jasná pravidla své existence. Aby nebyl rukojmím politiků . Aby pravidla hospodaření na Šumavě konečně odrážela názory a potřeby lidí, kteří tu žijí a pracují.

Rozhovory a komentáře

Karel Schwarzenberg přijel podpořit do Písku Martina Gregoru
16. 10. 2014

Karel Schwarzenberg přijel podpořit do Písku Martina Gregoru

Ve středu večer přijel předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg podpořit Martina Gregoru.

Celý článek
Gregora: V Senátu bych se chtěl podrobně věnovat především zdraví dětí a rodiny
15. 10. 2014

Gregora: V Senátu bych se chtěl podrobně věnovat především zdraví dětí a rodiny

Rozhovor s kandidátem TOP 09 do Senátu Martinem Gregorou

Té, kterou znám nejlépe. Problematice zdraví a především zdraví dětí a rodiny. Touto oblastí jsem se zabýval už i v parlamentu a dobře konvenuje s mým povoláním. 

Celý článek
Kanditát do senátu Jihočeské TOP09 Martin Gregora
14. 10. 2014

Kanditát do senátu Jihočeské TOP09 Martin Gregora

Děkuji za podporu v první kole voleb. POJĎME ROZHODNOUT 17.-18.10.

Celý článek
Na pivo s Karlem a Martinem Gregorou
14. 10. 2014

Na pivo s Karlem a Martinem Gregorou

Zveme vás na pivo s Karlem a s kandidátem na senátora Martienem Gregorou. Ve středu 15.října do písecké restaurace U Reinerů od 20:00.

Celý článek
Gregora: Z výsledků prvního kola senátních voleb mám radost
13. 10. 2014

Gregora: Z výsledků prvního kola senátních voleb mám radost

Všem, co mi dali hlas, moc děkuji. Vážím si toho a pevně věřím, že společně vybojujeme i druhé kolo.

Celý článek
Díky, začínáme od nuly, přijďte za týden znovu
12. 10. 2014

Díky, začínáme od nuly, přijďte za týden znovu

V neděli večer začala nejkratší kampaň - trvá pouhý týden. A vše začíná se znovu od nuly. Už nevidíte řadu kandidátů, a proto může mít mnoho z Vás pocit, že „je to skoro v kapse.“

Celý článek
 TOP 09: Prosíme voliče o podporu i ve druhém kole
12. 10. 2014

TOP 09: Prosíme voliče o podporu i ve druhém kole

TOP 09 děkuje svým voličům za důvěru, kterou projevili našim kandidátům v prvním kole senátních voleb. Dovoluje si požádat, aby voliči svoji důvěru potvrdili a podpořili svým hlasem ve druhém kole naše kandidáty, kteří byli úspěšní: Michaelu Vojtovou v obvodu Kladno, Ivo Jahelku v obvodu Pelhřimov, Adolfa Klepše v obvodu Trutnov i Martina Gregoru na Strakonicku.

Celý článek
Přečtěte si názory našich kandidátů do Senátu
9. 10. 2014

Přečtěte si názory našich kandidátů do Senátu

Dozvíte se, proč se rozhodli pro svou kandidaturu a jaké problémy by chtěli jako senátoři vyřešit.

Celý článek
Gregora: Jídlo jako odvrácená strana nemocnic
17. 9. 2014

Gregora: Jídlo jako odvrácená strana nemocnic

Komentář kandidáta TOP 09 do senátních voleb Martina Gregory

Pestrost a nutriční hodnota nemocniční stravy je problémem nejen matek po porodu, ale především chronicky nemocných pacientů.

Celý článek
Martin Gregora zahájil na kole senátní kampaň
8. 9. 2014

Martin Gregora zahájil na kole senátní kampaň

Cyklistickou vyjížďkou odstartoval v sobotu 6. září kampaň do senátních voleb kandidát TOP 09 Martin Gregora.

Celý článek

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme