Daňová kalkulačka TOP 09

Spočítejte si, kolik ušetříte na daních!

Víte, za co každý měsíc utratíte nejvíc peněz? Nemusíte přemýšlet dlouho. Za stát. Ze všeho, co vyděláte, odevzdáte totiž téměř polovinu státu. Loni to bylo v průměru rovných 43 %. Česká republika se tím řadí mezi ty země, ve kterých občanům zůstává z jejich výplat v peněženkách nejméně.

Zadejte čistou mzdu:
  Kč

Místo toho, aby se stát snažil utrácet vaše peníze s rozvahou, najímá za ně armádu nových zaměstnanců. Jen za poslední 4 roky to bylo 30 tisíc lidí. Poznáte to na kvalitě služeb státu? Fronty na úřadech kratší nejsou, vyřídit potřebné papírování trvá pořád stejně dlouho. Že to nedává smysl? TOP 09 si to myslí taky.

V našem programu pro sněmovní volby navrhujeme, aby se odvody u pojistného na sociální zabezpečení snížily o 8 procent. Místo státního utrácení si sami rozhodnete, za co své peníze utratíte.

A kde na to vezmeme? TOP 09 zajistí efektivnější stát, který ušetří na svém provozu a peníze tak budou moci zůstat vám. O kolik více peněz dostanete, můžete zjistit už teď. Stačí využít naši daňovou kalkulačku, do které stačí zadat vaši čistou mzdu (výpočet lze použít pouze do výše 4násobku průměrné hrubé mzdy).

„Pracující si lepší ohodnocení zaslouží. A právě v říjnových volbách mají možnost ovlivnit, zda jim mzdy opravdu porostou a o kolik,“ říká Herbert Pavera, poslanec a lídr TOP 09 v Moravskoslezském kraji.

Volby:
2017 poslanecká sněmovna