TOP 09 předkládá sedm pozměňovacích návrhů ke státnímu rozpočtu

4. 12. 2018

Ve středu bude Sněmovna ve druhém čtení projednávat státní rozpočet. Poslanci TOP 09 připravili sedm pozměňovacích návrhů:

„Naše pozměňovací návrhy vychází z programu TOP 09, navrhujeme například více peněz do školství. Všechny politické strany říkají, že je pro ně školství priorita, ale ve skutečnosti v něm stále chybí peníze. Pro nás školství opravdu prioritou je, a proto navrhujeme přidat na platy pedagogů. Prostředky chceme vzít ze zbytečných slev na jízdném. Věřím, že všichni poslanci, kteří mluví o důležitosti školství, tyto naše návrhy podpoří,“ řekl Jiří Pospíšil, předseda TOP 09.

„Vedle našich pozměňovacích návrhů budeme podporovat i řadu návrhů našich kolegů z opozičních stran ODS, STAN, KDU-ČSL a Pirátů. Otevřeně říkáme, že bez ohledu na to, jaké pozměňovací návrhy budou přijaty, je pro nás rozpočet jako celek nepřijatelný a nemůžeme ho podpořit. V prvním čtení jsme navrhli alternativu, která by realizovala odpovědnější rozpočtovou politiku, kterou bychom podpořit dokázali. Vzhledem k tomu, že vláda trvá na své neodpovědné a plýtvavé variantě, budeme hlasovat proti přijetí rozpočtu,“ uvedl předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek.

Lenka Brandtová, tisková mluvčí TOP 09

Osobnosti: