Pravicoví poslanci: Opravdu slabé odbory, den je krásný...

16. 6. 2011

Zablokované silnice a zacpaná doprava, davy odborářů v ulicích, pouliční nepokoje, násilnosti a krev. Tak vypadaly nejčernější předpovědi průběhu čtvrteční stávky. Podle všeho se však nenaplnily. Pravicoví politici jsou s průběhem stávky spokojeni a mnozí ve vyjádření pro ParlamentníListy.cz i odborářům poděkovali. Ti levicoví si také udělali hezkou procházku. Nakonec byli asi spokojeni všichni.

„Shledal jsem dnes, že Praha je velice příjemné město k životu. Velice odborům děkuji," uvedl pro ParlamentníListy.cz známý „odborobijec", poslanec TOP 09 Daniel Korte.

„Nezaznamenal jsem tak volné a poklidné ulice v Praze už dlouho," smál se poslanec ODS Marek Benda.

"Žádný neklid jsem nezaznamenal a komplikace též ne, neboť jsem šel pěšky," sdělil ParlamentnímListům.cz ministra práce a sociálních věcí Jaromír Drábek.

Jediným incidentem, který klidný průběh stávky v Praze narušil, byly výpady vůči ministru financí Miroslavu Kalouskovi. Protestující odboráři na ministra házeli bajíčka a rajčata.

Odboráři se lekli sami sebe

„Jsem rád, že se předpovědi nenaplňují. Odboráři se zalekli sami sebe. Lidé se přizpůsobili. Jeden den lze takto zvládnout. Pokud by odbory vyhlásily další stávku, myslím, že by to již občané tolerovali daleko méně," upozornil ve vyjádření pro redakci poslanec TOP 09 Stanislav Polčák. "Šel jsem pěšky jako vždy. O důvodech stávky si myslím své. Je to pro mě uzavřená záležitost. Hledím do budoucna a chci řešit problémy této země," uvedl místopředseda poslaneckého klubu ODS Jan Bauer.

Nezařazený pravicově smýšlející poslanec Jaroslav Škárka žádné komplikace nezaznamenal. „Ale bude to tím, že do ulic vyšlo jen pár stovek lidí. Jsem rád, že občané neslyší na vyděračské požadavky odborových předáků a dali jim najevo, že s jejich postupem nesouhlasí," pochvaloval si Škárka.

Příjemná cesta do práce

Poslanec ODS Aleš Rádl si také chválil, že cesta do práce byla pohodlnější a příjemnější než jindy. „Taky pod okny mi od rána nehučely žádné tramvaje, takže jsem si užil docela klidné ráno. Skandování různých hesel těch několika odborářů na jejich procházce Prahou vnímám spíše jako zajímavé zpestření dne," dodal potěšeně Rádl.

Poslanec TOP 09 František Laudát šel do sněmovny pěšky od Anděla. „Tramvaje jezdily málo a přecpané. Všude bylo prázdno a klid. Je to úplně zbytečná stávka golfové partičky," říká Laudát.

Lukáš Petřík

parlamentnilisty.cz, 16. 6. 2011, Rubrika: Politika

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme