Heger přetáhl Pospíšilovi náměstka, bude hlídat finance

2. 1. 2012

Novým prvním náměstkem na ministerstvu zdravotnictví se stal Marek Ženíšek. Deníku Aktuálně.cz to potvrdil mluvčí úřadu Vlastimil Sršeň.

Na ministerstvu zdravotnictví bude jeho hlavním úkolem především ekonomika a řízení úřadu. Bude mít také na starosti oblast mezinárodních vztahů či protidrogovou politiku.

"Jeho znalosti pro nás budou neocenitelné při posilování vztahů a předávání zkušeností z jiných zemí, komunikaci s Evropskou unií a v neposlední řadě při strategickém rozhodování ve vztahu k přímo řízeným organizacím," uvedl ministr zdravotnictví Leoš Heger.

Od Pospíšila k Hegerovi

Ženíšek je místopředsedou TOP 09 a doposud působil na ministerstvu spravedlnosti, kde pracoval od roku 2007.

Ve funkci nahradí Vladimíra Pavelku. Ten byl v prosinci jmenován ředitelem Institutu postgraduálního vzdělávání a do funkce náměstka ministra ho také nominovala TOP 09.

V Hegerově týmu dál pracují čtyři náměstci - pro zdravotní pojištění Petr Nosek, pro legislativu Martin Plíšek, pro léčebně preventivní péči Vítězslav Vavroušek a hlavní hygienik Michael Vít. Ten zažil již několik ministrů.

Z ministerstva už dříve odešel náměstek Jiří Schlanger, zabýval se elektronizací zdravotnictví. Hegerův úřad se po jeho odchodu rozhodl, že funkci zruší.

Radek Nohl

aktualne.cz, 2. 1. 2011, Rubrika: Život v Česku

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme