MUDr. Gabriela Pecková

62 let, lékařka, Praha, TOP 09

Narodila se 19. ledna 1957 v Praze. Vystudovala Fakultu dětského lékařství Univerzity Karlovy v Praze. Dále se vzdělávala v psychologii, a po svém vstupu do politiky ještě politologii. V roce 1994 si otevřela soukromou ambulanci pro vnitřní lékařství a revmatologie, která nově získala statut centra biologické léčby.

V minulosti byla poslankyní Poslanecké sněmovny PČR v letech 2010 – 2017. V Poslanecké sněmovně se věnovala jako místopředsedkyně Výboru pro sociální politiku především problematice sexuálního zneužívání a vykořisťování dětí, a dalším sociálním tématům. Působila také v Radě Evropy, jako místopředsedkyně výboru pro ochranu a práva dětí. V Radě Evropy také pracovala ve výboru pro zdravotní, rodinné a sociální záležitosti a ve výboru pro kulturu, vědu a vzdělání, v rámci kterého se zabývala i záležitostmi týkajícími se kulturního dědictví UNESCO. Po celou dobu svého politického angažmá se zabývá především péčí o ohrožené děti, náhradní rodinnou péčí a její deinstitucionalizací.

Koalice STAN a TOP 09 zahájila eurokampaň výjezdem na Evropskou

18. 3. 2019
Koalice STAN, regionálních hnutí a TOP 09 v pondělí v Praze odstartovala kampaň pro volby do Evropského parlamentu.
Číst více

Evropská kvalita života pro všechny. Koalice STAN, regionálních hnutí a TOP 09 představila priority pro eurovolby

18. 2. 2019
Předseda hnutí Starostové a nezávislí (STAN) Petr Gazdík a předseda strany TOP 09 Jiří Pospíšil dnes podepsali smlouvu o spolupráci pro květnové volby do Evropského parlamentu.
Číst více

Volby: