PhDr. Kateřina Bursíková Jacques

47 let, ředitelka byznysového a vzdělávacího centra, bývalá předsedkyně Výboru pro evropské záležitosti PSP ČR, Praha, Liberálně ekologická strana, nominována TOP 09

Vystudovala politologii a překladatelství/tlumočnictví na Univerzitě Karlově v Praze. Za diplomovou práci získala Bolzanovu cenu.

Více než patnáct let pracovala ve vedoucích pozicích, nejdéle na Úřadu vlády. Byla ředitelkou Sekce pro lidská práva a kabinetu vládního zmocněnce pro lidská práva. Absolvovala krátkodobý studijní pobyt Ecole national v Paříži (ENA) a International Visitor Leadership Program (IVLP) v USA. Čtyři roky byla poslankyní Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, předsedkyní výboru pro evropské záležitosti, členkou zahraničního výboru a předsedkyní poslaneckého klubu. Má zkušenosti s prací v mezinárodních organizacích, byla členkou Parlamentního shromáždění Rady Evropy a Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE). Podílela se na přijetí antidiskriminačního zákona a Lisabonské smlouvy.

V současné době ředitelka coworkingového a vzdělávacího centra ve Sněmovní 7. Věnuje se občanskému aktivismu, dobrovolnictví a charitě. Je zakládající členkou spolku Češi Tibet podporují. Má bohatou publikační činnost, rozhovory a články v  periodicích.

Je vdaná a má tři děti. Manžel Martin Bursík je bývalý místopředseda vlády a ministr životního prostředí, ekolog.

Ráda se vydává na daleké cesty. Žila v Berlíně, ve Štrasburku a v Londýně. Vystudovala kuchařskou školu Le Cordon Bleu a občas běhá maratony. Má ráda kulturu, zahradničení a nepřestává se zajímat o politiku a společenské otázky dneška. Hovoří česky, německy, anglicky a francouzsky.

Koalice STAN a TOP 09 zahájila eurokampaň výjezdem na Evropskou

18. 3. 2019
Koalice STAN, regionálních hnutí a TOP 09 v pondělí v Praze odstartovala kampaň pro volby do Evropského parlamentu.
Číst více

Evropská kvalita života pro všechny. Koalice STAN, regionálních hnutí a TOP 09 představila priority pro eurovolby

18. 2. 2019
Předseda hnutí Starostové a nezávislí (STAN) Petr Gazdík a předseda strany TOP 09 Jiří Pospíšil dnes podepsali smlouvu o spolupráci pro květnové volby do Evropského parlamentu.
Číst více

Volby: