Mgr. Petr Štěpánek, CSc.

53 let, přírodovědec, starosta MČ Praha 4, předseda Strany zelených, Praha, Strana zelených, nominován STAN

Narodil se tři roky před sovětskou okupací v rodině, která za války, po osmačtyřicátém i osmašedesátém, vždy stála na straně svobody a demokracie. Veřejně se proto začal angažovat už v osmdesátých letech. S přáteli v ekologickém hnutí už tehdy vystoupil proti nesmyslným projektům jako průplav Dunaj-Odra-Labe.

Studoval molekulární biologii na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy, State University of New York na Downstate Medical Center a Akademii věd ČR. Založil a vedl občanské sdružení Oživení zabývající se rozvojem cyklodopravy a protikorupční prací. Byl radním pro životní prostředí hl.m.Prahy a starostou MČ Praha 4, v zastupitelstvu MČ Praha 4 slouží páté volební období.

„Komunální politika mne naučila naslouchat lidem. V Evropském parlamentu tak budu moci prosazovat věci, které občany skutečně trápí.“

Petr Štěpánek je běžec a cyklista. Má dvě dcery.

Koalice STAN a TOP 09 zahájila eurokampaň výjezdem na Evropskou

18. 3. 2019
Koalice STAN, regionálních hnutí a TOP 09 v pondělí v Praze odstartovala kampaň pro volby do Evropského parlamentu.
Číst více

Evropská kvalita života pro všechny. Koalice STAN, regionálních hnutí a TOP 09 představila priority pro eurovolby

18. 2. 2019
Předseda hnutí Starostové a nezávislí (STAN) Petr Gazdík a předseda strany TOP 09 Jiří Pospíšil dnes podepsali smlouvu o spolupráci pro květnové volby do Evropského parlamentu.
Číst více

Volby: