Jiří Joneš

Kandidát do Senátu za obvod č. 72 - Ostrava-město

Jiří Joneš se narodil roku 1969. Roku 1988 absolvoval gymnázium v Karviné, které ukončil maturitní zkouškou. Roku 1992 úspěšně ukončil magisterské studium na Vysoké vojenské pedagogické škole, kdy mu byl přiznán titul voják z povolání v hodnosti poručíka. Státní zkoušku složil z filozofie, sociálního managementu a teorie a řízení kultury. Od tohoto roku do roku 1994 působil jako důstojník štábu pro sociální věci Útvaru protivzdušné obrany Armády ČR. Poté se stal náčelníkem oddělení kultury a komunikace Velitelství vzdušných sil Armády ČR. Měl zde podíl na řízení, organizaci a spolupořádání významných kulturních, prezentačních a společenských akcích, jako byl například Mezinárodní festival vojenských dechových hudeb nebo Mezinárodní folklórní festival Rožnovská valaška. Roku 1997 odešel do zálohy v hodnosti kapitána. Téhož roku nastoupil na místo poradce pro finanční plánování ve společnosti ING Česká republika.

Do TOP 09 vstoupil v červnu roku 2009 prostřednictvím místní organizace v Ostravě-Porubě. Roku 2010 se stal členem místního výboru a členem komise rady města Ostravy, kde působil v komisích muzejní, letopisecká, názvoslovná a heraldická). Od roku 2012 je členem regionálního výboru Regionální organizace TOP 09 v Ostravě a stal se předsedou místní organizace v Ostravě-Porubě.

Jiří Joneš je svobodný a mezi jeho zájmy patří profesionální i amatérské divadlo, chataření, cestování a místní i celostátní politika.

Rozhovory a komentáře

Jiří Joneš: Bezejmenný senátor