Benešova třída má novou lávku u Kozlovky

Nejen obyvatelům Benešovy třídy už slouží nová lávka u Kozlovky. Dokončena je o téměř dva týdny dříve, než se původně plánovalo. Práce byly zahájeny loni v létě, po technologické přestávce pokračovaly dokončovací práce. Výsledkem je úplně nová lávka za více než 10,6 milionu korun bez DPH.

12. 4. 2024

Od dnešního odpoledne může chodit veřejnost po nové lávce u Kozlovky na Benešově třídě. „Původní lávka mezi panelovými domy již byla zchátralá a představovala velké riziko pro ty, kteří ji využívali. I proto byla několik let uzavřena. Město rozhodlo v loňském roce o jejím stržení a postavení nové, bezpečnější a příjemnější lávky pro všechny, kteří bulvárem nejen procházejí, ale také pro ty, co zde bydlí,“ říká náměstek primátorky pro oblast městských investic Lukáš Řádek (TOP 09).

Novou lávku vystavěla společnost EUROVIA CS. V průběhu stavby opravili pracovníci Vodovodů a kanalizací Hradec Králové vodovod, v listopadu byla vystavěna ocelová konstrukce a stojany pod lávku. Díky teplejším zimním dnům mohli stavbaři pracovat až do prosince, poté následovala technologická přestávka. V průběhu února, kdy se práce na lávce opět rozběhly, instalovali pracovníci společnosti zábradlí, položili dlažbu a provedli zátěžové testy. „V tomto týdnu byl proveden velmi důležitý krok, a tím byla kolaudace. Podařilo se nám vše zkoordinovat tak, že můžeme lávku otevřít dokonce o dva týdny dříve, než se původně plánovalo. Nová lávka za více než 10,6 milionu korun bez DPH je z železobetonu a rozměrově je stejná jako ta původní. Tato ale bude jednodušší na údržbu,“ doplňuje náměstek Řádek (TOP 09).

Zdroj: Magistrát města Hradec Králové

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme