Ing. Alfréd Dytrt

Kandidát do Senátu za obvod č. 31 - Ústí nad Labem

Alfréd Dytrt se narodil 13. května 1956 v Ústí nad Labem, kde také vystudoval gymnázium, ale celý život žije v Řehlovicích. Vystudoval stavební fakultu při ČVUT a v roce 1986 začal vyučovat na Gymnáziu Jateční v Ústí nad Labem. Od roku 1990 je na gymnáziu ředitelem. Školu přebíral ve špatném stavu. Jako ředitel musel po přebrání funkce uvést školu do provozu, zasadil se o dostavbu a renovaci budovy a celkovou rekonstrukci školy.

V současnosti se Gymnázium Jateční řadí mezi nejlepší gymnázia v Ústeckém kraji. Pod vedením Alfréda Dytrta se Gymnázium Jateční dvakrát umístilo na první příčce v soutěži o nejlepší školu roku Ústeckého kraje. Jako ředitel je aktivní i v Asociaci ředitelů gymnázií ČR, kterou v roce 1993 spoluzakládal a ve které je od počátku členem republikové rady, 6 let jí předsedal a 14 let – až dosud je jejím místopředsedou. Dlouhodobě se zasazuje o zachování modelu víceletých gymnázií. Byl členem expertních a odborných skupin při Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy, které se zabývaly otázkami maturitních zkoušek, reformy vzdělávání nebo kariérního systému.

Během revoluce byl jedním z organizátorů a koordinátorů Občanského fóra v Ústí nad Labem a tehdejším Severočeském kraji (dnes Liberecký, Ústecký a Karlovarský).

V roce 1990 poprvé kandidoval v komunálních volbách za Občanské fórum. Byl zvolen radním obce Řehlovice. Od roku 1998 do současnosti je místostarostou.

Alfréd Dytrt má ženu a čtyři děti a mezi jeho hlavní zájmy patří cyklistika a fotografování.