Alfréd Dytrt kandiduje v senátních volbách v Ústí nad Labem za TOP 09

8. 4. 2022

Výkonný výbor schválil nominaci Alfréda Dytrta do senátních voleb v obvodu č. 37 – Ústí nad Labem. Do komunální politiky vstoupil Alfréd Dytrt hned v prvních volbách po sametové revoluci. Už v roce 1990 se stal také ředitelem Gymnázia v Ústí nad Labem, Jateční ulici, kde působí dodnes. Celý svůj život se snaží zajistit kvalitní budoucnost nejen svým žákům, ale i svým spoluobčanům.

Pětašedesátiletý Alfréd Dytrt se narodil v Ústí nad Labem, kam se po studiu stavební fakulty ČVUT opět vrátil. Moc dobře si pamatoval, jak důležitá pro něj byla studentská léta a své čerstvě nabité znalosti chtěl předávat dalším generacím. Nastoupil proto jako pedagog na Gymnázium Jateční, kde se po čtyřech letech v době společenských změn v roce 1990 stal ředitelem. Výsledky mluví za vše. Pod jeho vedením se gymnázium dvakrát umístilo na první příčce v soutěži o nejlepší školu Ústeckého kraje. „Vždy mi záleželo na tom, aby žáci i jejich rodiče cítili připravenost a vnímavost k jejich problémům, aby nacházeli komunikativní, otevřený a partnerský přístup. Je to nekončící úsilí a věřím, že nemalou část cesty jsme již prošlapali,“ vysvětluje cestu k úspěchu svých studentů i pedagogů.

Od počátku devadesátých let byl také u zrodu profesních sdružení v oblasti školství, v Asociaci ředitelů gymnázií ČR je od počátku její dnes již déle než čtvrt století trvající existence členem republikové rady, 14 let místopředsedou a 6 let byl jejím předsedou.

Už na začátku své profesní kariéry Alfréd Dytrt pochopil, že pád komunistického režimu neznamená pouze svobodu, ale i zodpovědnost. Během revoluce se stal jedním z organizátorů a koordinátorů Občanského fóra v Ústí nad Labem a tehdejším Severočeském kraji. Právě za OF v roce 1990 poprvé kandidoval v komunálních volbách a stal se radním obce Řehlovice.  V období mezi lety 2002 až 2018 vždy vedl místní sdružení nezávislých kandidátů a v letech 2014 a 2018 toto sdružení pod vedením Alfréda Dytrta vyhrálo. „Kandidaturu do senátních voleb v tomto roce považuji za logické vyústění mé profesní dráhy, ve které jsem se celý život snažil pomáhat lidem kolem mě. Víc jak třicetiletými zkušenostmi ze školství i politiky chci jako senátor přispět k fungování našeho státu a společnosti,“ zdůvodňuje Alfréd Dytrt své rozhodnutí.

Jan Kocourek, tiskový mluvčí TOP 09

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme