MUDr. Karola Haasová

Kandidátka na hejtmanku Ústeckého kraje

Karola Haasová se narodila 17. 7. 1964 v Ústí nad Labem, kde také se svou rodinou žije. Je vdaná a má 2 dcery (12 a 16 let). V roce 1988 ukončila studium na III. Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze a nyní pracuje v Centru imunologie a mikrobiologie Zdravotního ústavu se sídlem v Ústí nad Labem. Zastává zde vedoucí funkci v Oddělení vakcín. Karola Haasová se dále zabývá imunologií, alergologií a mikrobiologií.

V politice se věnuje především sociální oblasti. V letošních volbách chce kandidovat proto, že považuje tzv. „koalici" ČSSD a ODS přímo za nemravnou. A argument, že komunální a krajská politika je přeci „o něčem jiném" než na celostátní úrovni, nemůže obstát. Připadá jí totiž, že vždy jde a šlo pouze o rozdělení zájmových sfér ku prospěchu těchto stran a jejích straníků.

V centru jejího zájmu zůstávají sociální věci, kulturní politika a zdravotnictví.

Rozhovory a komentáře

Finanční ústava ohlídá  i hospodaření krajů
11. 10. 2012

Finanční ústava ohlídá i hospodaření krajů

Vláda schválila návrh ústavního zákona o rozpočtové zodpovědnosti. Finanční ústava mimo jiné stanoví maximální limit pro výši vládního dluhu a vznik Národní rozpočtové rady. TOP 09 a Starostové souhlasí a podporují tento návrh, protože zavádí principy odpovědného hospodaření také na krajích.

Celý článek
Karola Haasová: Plundrování našeho kraje musí skončit
7. 10. 2012

Karola Haasová: Plundrování našeho kraje musí skončit

Dovoz a skladování ostravských kalů v Ústeckém kraji považuje lékařka a kandidátka na hejtmanku TOP 09 a Starostů pro Ústecký kraj Karola Haasová za zločin. Ve volbách kandiduje poprvé na postu lídra.

Celý článek
Haasová: Laciná řešení budoucnost nemají
27. 9. 2012

Haasová: Laciná řešení budoucnost nemají

Kandidátka TOP 09 na hejtmanku Ústeckého kraje MUDr. Karola Haasová dnes ostře kritizovala v Otázkách Václava Moravce návrhy zástupců Severočechů a DSSS. „Dlouho jsme váhala, zda do tohoto pořadu vůbec půjdu. To, co zde zaznělo, bylo projevem nesmírně nebezpečných extrémistických stran.“ 

Celý článek
TOP 09 pozvána do předvolebního speciálu Martina Veselovského
13. 9. 2012

TOP 09 pozvána do předvolebního speciálu Martina Veselovského

Jednička kandidátky TOP 09 a Starostové pro Ústecký kraj Karola Haasová bude učastníkem Volebního speciálu Martina Veselovského na Českém rozhlase.

Celý článek
Haasová: Desetiletí trvající drancování kraje se nesmí opakovat
11. 9. 2012

Haasová: Desetiletí trvající drancování kraje se nesmí opakovat

Rozhovor s kandidátkou na hejtmanku Karolou Haasovou

Podle Karoly Haasové z TOP 09 by se určitě měl provést audit krajských nemocnic a zlepšit způsob zadávání veřejných zakázek.

Celý článek
TOP 09: Do krajů posíláme zkušené a úspěšné
10. 5. 2012

TOP 09: Do krajů posíláme zkušené a úspěšné

„Jsme strana, která brání evropské ideály a prosazuje proevropskou politiku také na úrovni regionů. I když nám dnes fouká vítr do obličeje, zodpovědný politik nemá popularitu na prvním místě, ale má tam pouze to, co je dobré pro tuto zemi. Posíláme do voleb správné lidi,“ říká předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

Celý článek

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme