Haasová: Laciná řešení budoucnost nemají

27. 9. 2012

Kandidátka TOP 09 na hejtmanku Ústeckého kraje MUDr. Karola Haasová dnes ostře kritizovala v Otázkách Václava Moravce návrhy zástupců Severočechů a DSSS. „Dlouho jsme váhala, zda do tohoto pořadu vůbec půjdu. To, co zde zaznělo, bylo projevem nesmírně nebezpečných extrémistických stran.“

TOP 09 a Starostové odmítají jednoduchá a laciná řešení, která vedou pouze ke zhoršování stavu se sociálně vyloučenými. Nabízí kompetentní program a zkušenosti řady starostů, kteří i tento problém reálně řeší. „Preference extrémistů, byť nepřekonaly hranici 5 %, v našem kraji považuji nejenom za důsledek totalitní komunistické vlády, ale i opoziční dohody mezi ČSSD a ODS. Výsledky jejich vládnutí z našeho kraje bohužel udělaly ostudný symbol korupce a rozkradené budoucnosti.“

TOP 09 má své jasně definované  hodnoty, které ctí. Předseda strany Karel Schwarzenberg byl od roku 1984 předsedou Mezinárodního helsinského výboru pro lidská  práva a vydobyl si na tomto poli velké uznání.

„Paní Haasová jasně řekla, s čím se v našem kraji smířit nemůžeme. Za dva týdny budou volby, do kterých TOP 09 a Starostové posílá kompetentní odborníky se zkušeností z komunální politiky. Jsou zárukou toho, že náš kraj se skutečně může změnit,“ řekl Petr Liška ze sdružení Starostů a nezávislých, který kandiduje na druhém místě.

Volby:
2012 zastupitelstva krajů - Ústecký