× Pohněme s tím. Společně!

Volby do zastupitelstva hl. m. Prahy

pátek 15. a sobota 16. října

PDFVolební program TOP 09 pro Prahu.pdf (894.8 kB)

Volby
Kraj
Okres
Obec
Městská část
Statusy území
Kandidátka
Kandidát

Naše priority

Řízení radnice : Efektivní, manažerské řízení chodu radnice a omezení zbytečné administrativy a byrokracie. Zajistit ochotné, kompetentní a odpovědné úředníky. Koordinace projektů s magistrátem hl.m. Prahy. Rozpočet a jeho plnění bude transparentní a všechny projekty, i ty malé, budou řízeny profesionálně podle projektových standardů jako celek. Připomínky, návrhy či stížnosti budou bezodkladně projednány a zodpovězeny a případně vyřešeny v rámci stávajícího rozpočtu. Rozpočet, ekonomika a finance Sestavit vyrovnaný rozpočet bez nutnosti získávání finančních prostředků na běžné výdaje prodejem majetku MČ·Kunratice. Začlenit do programů a grantů hl.m.Prahy pro získání investičních dotací na projekty v K. (dostavba ZŠ, opravy komunikací, chodníkový program, převzetí zámku do péče MČ a jeho rekonstrukce, vybudování zázemí fotbalového hřiště a nového multifunkčního hřiště) Životní prostředí a územní plán (sport) Uchovat rekreační a krajinotvornou funkci rybníku Šeberák a co nejrychleji napravit součastný ostudný stav rybníka. Vybudovat rekreační zónu okolo celého rybníka včetně naučné stezky, herních prvků pro děti, outdoorové posilovny apod. Zachovat současné umístění fotbalového hřiště na Vimperském náměstí a vybudovat nové zázemí pro hráče i diváky. Bránit realizaci megalomanských staveb jako je například plánovaný bytový dům v ulici Lisztova, polyfunkční dům u ul. Vídeňská, plovoucí domy na rybníku Šeberák apod. Zajistit revitalizaci Bažantnice, jako vyčištění vodních toků a rybníčku, odklestění, naučné stezky, nové vstupy. Dobudování cyklostezek aby došlo k propojení se sousedními městskými částmi.  Vytvořit rekreační pás zeleně kolem Kunratic. Doprava Dokončit rekonstrukci nevyhovujích komunikací a inženýrských sítí, rozvoj chodníkového programu pro vyšší bezpečnost chodců. Prosadit zastávku všech projíždějících autobusů MHD v ul. Na Knížce pro obsloužení nových rodinných domů. Provést úpravu komunikace k Verneráku pro snížení hlučnosti. Zasadit se na všech úrovních o vybudování nové radiály od IKEMu přes průmyslový areál, kolem SAPy až ke Kunratické spojce a Pražskému okruhu, což zklidní ul. Vídeňskou na místní komunikaci. Zprovoznit kryté parkoviště pod kolejemi Volha pro veřejnost. Bezpečnost Zvýšit kapacitu strážnice městské policie, aby mohl být navýšen počet policistů a tím zvýšit bezpečnost Kunratic. Zajistit pravidelné hlídky městské policie v kritických oblastech v rizikových denních hodinách. Zavést kamerový systém před konkrétní riziková místa vykrádání automobilů (parkovací plochy před školou, školkou, sokolovnou, obchody apod.) Komunikace s občany Ochotně poskytovat občanům požadované informace z radnice. Bezplatné vzdělávání seniorů k používání internetu a emailu. Zveřejňování veškerých smluv uzavřených mezi Městskou částí a soukromými firmami na webu. Umožňovat veřejnou diskuzi již ve fázi plánování nových projektů v Kunraticích. Zdravotnictví a sociální péče Zajistit řádné dokončení problematické stavby Zdravotního střediska a zajištění obsazení potřebnými ordinacemi jako např. praktický lékař, pediatr apod. Vytvořit podmínky pro dokončení dlouhodobě rozestavěné stavby domu pro seniory nad Šeberákem. Rozvoj Kunratic, kultura Podpora volnočasových aktivit seniorů (již zde existuje klub seniorů pod hlavičkou sociálních služeb Praha 4) – vytipovat lokalitu pro sportovní aktivity seniorů, seniorské hřiště se sportovním nářadím. Zapojení seniorů do aktivit obce. Podpora spolků a občanských sdružení (sportovní oddíly, mateřské centrum, hasiče) podpora rozvoje školy a mateřské školky, Podpora volnočasových aktivit pro děti – vybudování multifunkčního sportovního komplexu ve stávajícím areálu fotbalového hřiště a jeho okolí, zejména pro teenagery. Převzetí zámku do správy obce a jeho rekonstrukce. Následné využití jeho prostor pro veřejné a kulturní akce (koncerty, výstavy, divadla, expozice muzea Kunratic apod.).
Číst více

Tůma: koalici na magistrátu zatím neplánuji

23. 9. 2010 | 13:00
Opencard patří mezi komplikované kauzy a jasné a rychlé řešení v  rukávu nemám. Projekt byl drahý, ale s tím už dnes nic nenaděláme. Nyní jde o to, jaký má projekt potenciál do budoucna a zda je reálné, aby jeho přínosy převýšily náklady.

Dejvická - stánek 23.9.2010

23. 9. 2010
Ve čtvrtek na Dejvické, směr Evropská, byly zvláště, mimo volebních novin a letáků, žádané koláčky. Byly opravdu výborné :-)
Číst více

Dětský den U Krále Václava IV.

23. 9. 2010
V sobotu 11. 9. 2010 se ve slunném letním odpoledni uskutečnil Dětský den. Akce se zúčastnilo přes dvě stě dětí z Kunratic a Zeleného údolí. Mezi hlavní atrakce patřilo duo animátorů, kteří organizovali soutěže a hádanky po jejichž zdolání čekala děti zasloužená odměna v podobě cukroví, pastelek a balónků. Dále bylo možno zaskákat si na trampolíně, svézt se na řetízkovém kolotoči nebo se ponořit do kuličkového bazénu. K poslechu hrála country kapela a šanci zazpívat si do mikrofonu své oblíbené dětské písničky dostali i malí návštěvníci Akci pořádala TOP09 Praha 4 ve spolupráci s místní organizací TOP09 Kunratice.
 <  1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 20 ... 22 23   > Články 91 - 100 z 228