U památníku Milady Horákové na Praze 4 jsme si připomněli Den památky obětí komunistického režimu

28. 6. 2018

Zástupci pražské TOP 09 v čele s předsedou Jakubem Lepšem a místopředsedou Michalem Hrozou uctili na náměstí Hrdinů památku obětí bývalého režimu. Položením květin vzpomněli na lidi popravené v politickém procesu před 68 lety. V nedaleké pankrácké věznici při něm zemřela i jediná žena, kterou režim popravil v rámci těchto soudních řízení, politička Milada Horáková. Díky svojí neústupnosti během vykonstruovaného procesu se Horáková stala symbolem odporu proti totalitě.

Smutné výročí se navíc shoduje s termínem jmenování nové vlády s podporou komunistů. „Jmenování vlády s komunistickou podporou ve sněmovně ve výroční den kruté justiční vraždy Milady Horákové v sobě má děsivou symboliku,“ řekl místopředseda TOP 09 Praha a zastupitel Prahy 4 Michal Hroza.

„Uctili jsme dnes památku Milady Horákové a všech obětí komunistického režimu a ocenili její v boji za demokracii. Tento boj není zbytečný, ale je to bohužel boj, který opakuje každá generace,“ upozornil předseda místní organizace TOP 09 Praha 4 Filip Vácha.

Volby:
2018 zastupitelstva obcí - Praha 4