Čtyřka potřebuje změnu

23. 9. 2018

Městská část Praha 4 v tomto volebním období bohužel zaostala za rozvojem úspěšných městských částí. Je to viditelné v mnoha oblastech – od chybějící infrastruktury přes malou nabídku dostupného bydlení, nedotažená řešení problému parkování, zhoršující se služby pro seniory až po zanedbaná veřejná prostranství a zeleň. Chceme to změnit a víme jak na to!

Zavedeme chytrý systém parkování

Občan Prahy 4 se nesmí stát cizincem ve vlastním městě. Cílem zavedení takzvaných parkovacích zón nemá být další zdanění občanů, ale především omezení počtu mimopražských parkujících v naší městské části. Parkovací zóny musí být upraveny tak, aby umožnily snazší parkování občanů Prahy 4 a zároveň neohrozily rozvoj podnikání. Budeme usilovat o celopražský parkovací systém, ve kterém si občané Prahy budou moci vybrat, kde chtějí parkovat za zvýhodněných podmínek. Zavedeme registraci a výdej parkovacích karet pomocí mobilní aplikace bez zbytečných front a připravíme projekt, který vás navede na volná parkovací místa, a omezí tak zbytečný provoz a ušetří váš čas.

Dům seniorů v Hudečkově ulici

Praha 4 jako nejstarší městská část potřebuje důstojný domov pro seniory. Je potřeba přiznat, že původní projekt seniorského domu dovedla stávající radniční koalice ke krachu, a proto připravíme nový, který bude respektovat jak potřeby seniorů, tak místních obyvatel. Budeme dále rozvíjet terénní sociální služby, odlehčovací služby a oslovíme soukromý sektor pro spolupráci na projektu dálkového sledování zdravotního stavu seniorů. Pro naše nejstarší spoluobčany zavedeme službu „senior taxi“ za přijatelně nízkou cenu.

Praha 4 uklizená

Stávající koalice nechala bohužel veřejná prostranství a zeleň zpustnout. My si přejeme Prahu 4 čistou a upravenou. Za každý metr čtvereční musí někdo odpovídat. K úklidu chodníků využijeme čisticí vozy, zřídíme mobilní úklidové jednotky. Zprovozníme aplikaci, jejíž pomocí budou lidé moci nepořádek nahlásit, aby mohl být obratem uklizen. Práci najatých firem budeme důsledně kontrolovat. Chceme Prahu 4 zbavit následků nelegálního sprejerství a zavedeme dotační podporu na odstraňování graffiti z bytových domů a provozoven.

Na radnici z domova

Je čas začít úřad ovládat z mobilního telefonu nebo tabletu. Zavedeme možnost elektronického podání a vyřízení administrativních úkonů spojených s agendou úřadu městské části. Na úřadě by měl mít občan možnost kontaktu pouze s jedním úředníkem, který pak potřebné obchůzky po dalších odborech vyřeší oběžníkem. Modernizujeme webové stránky s jednodušším vyhledáváním požadovaných informací. Otevřená data musí být přístupná každému. Budeme podporovat bezplatné zavedení elektronického podpisu pro všechny občany, aby jejich kontakt s úřadem byl co nejpříjemnější a při nejlepším vyřízen přímo z domova.

Průběžně budeme aktualizovat tzv. rozklikávací rozpočet, aby mohl každý občan snadno zjistit, za co radnice vydává prostředky. Zavedeme participativní část rozpočtu, o jehož využití budou rozhodovat sami občané.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme