TOP 09: Zveřejňujeme Opoziční audit

10. 2. 2015

Po prvním roce vlády ČSSD, ANO 2011 a KDU-ČSL provedla TOP 09 jako nejsilnější opoziční strana podrobný audit práce jednotlivých resortů. Na zpracování Auditu TOP 09 se podílela řada nestranických odborníků a občanských iniciativ.

Výsledky auditu bude TOP 09 zveřejňovat vždy po týdnu a v následujících etapách:

• Audit ministrů školství, mládeže a tělovýchovy, kultury, spravedlnosti a vicepremiéra pro vědu a výzkum
  • Audit ministrů pro místní rozvoj, dopravy, průmyslu a obchodu, životního prostředí a zemědělství.
  • Audit ministrů zdravotnictví, práce a sociálních věcí a financí.
  • Audit ministrů vnitra, obrany, zahraničí a vlády jako celku.

Dnes TOP 09 zveřejnila výsledky auditu resortu školství, kultury a spravedlnosti. „Tato země stojí na silných kulturních a občanských základech. Její budoucnost vidíme především v podpoře školství, vědy, kultury a ve spravedlnosti pro každého občana. Proto zveřejnění našeho auditu zahajujeme právě v těchto oblastech,“ řekl k tomu předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

Audit prezentovali odborní mluvčí TOP 09 pro jednotlivé resorty a šéfové expertních skupin – Anna Putnová (školství, věda), Nina Nováková a Václav Novotný (kultura), Tomáš Bouzek (spravedlnost).

Audity vedení jednotlivých resortů, včetně srovnávacích grafů, najdete v příloze tiskové zprávy.

Martina Macková, tisková mluvčí TOP 09

Praha 10. února 2015

Přílohy
PDF Opoziční audit MSMT, MK, MSp.pdf (583.6 kB)