Podporovatelé Karla Schwarzenberga vyrazili na cestu po regionech

Několik desítek podporovatelů Karla Schwarzenberga dnes vyrazilo do všech tuzemských regionů a až do začátku voleb budou ve dvojicích „vandrovat" zejména po menších městech a vesnicích a komunikovat s voliči.

15. 11. 2012

Jde o zcela novou formu oslovování voličů v rámci prezidentské předvolební kampaně, kterou využívá Schwarzenbergův volební tým.

Podporovatelé se v minulých dnech osobně sešli s Karlem Schwarzenbergem, který jim popřál, aby se jim na cestách dařilo. Před tím se účastnili speciálního školení, kde se mimo jíné seznámili s postoji Karla Schwarzenberga a jeho názory na důležitá témata a učili se o čem a jak s lidmi mluvit od politologů, specialistů na komunikaci a dalších odborníků. Za každou hodinu práce dostanou podporovatelé 90 korun.

V červených ušankách

Každý dvoučlenný tým má na starosti několik okresů. „Budou cestovat autobusem a vlakem, budou chodit po vsích a mluvit s lidmi. Zajdou třeba do obchodů, hospod, budou vyhledávat různé akce jako sraz hasičů a dalších zájmových skupin a oslovovat je i u nich doma. K poznání budou podle typických červených ušanek s logem volební kampaně Karla Schwarzenberga a šály v barvě české trikolory," uvedl volební manažer kampaně Karla Schwarzenberga Marek Vocel.

Úkolem těchto „cestovatelů" bude vysvětlovat, co by chtěl Karel Schwarzenberg jako prezident změnit v Česku, jaký je jeho volební program. „Nepůjde o násilnou agitaci, podporovatelé budou s lidmi debatovat a budou se zajímat i o jejich názory na prezidentskou volbu," doplnil Vocel. Podporovatelé budou vybavení propagačními materiály a budou mít i drobné dárky.

denik.cz, 15. 11. 2012, rubrika: Z domova

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme