Osobnosti rozjely akci "Hospody volí Karla"

Tým Karla Schwarzenberga dává dohromady síť podporovatelů z řad osobností z veřejného i kulturního života, aby v regionech přesvědčovali občany k volbě Karla Schwarzenberga ve druhém kole prezidentské volby.

17. 1. 2013

„Podporovatelé začínají vyjíždět do regionů právě teď. Do Olomouce jedou Tomáš Klvaňa s Helenou Illnerovou,“ řekl Právu mluvčí iniciativy Volím Karla! Marek Pražák.

Strategie je další fází projektu „Hospody volí Karla“, do kterého se přihlásilo na 400 restaurací po celé ČR.

Právě v těchto hospodách budou podporovatelé Schwarzenberga mluvit s lidmi. „Primárně je budou přesvědčovat, že mají jít k volbám. Sekundárně, že Karel je správná volba,“ uvedl Pražák. Přesné číslo osobností, které takto budou za Schwarzenberga orodovat, ještě není známo. „Teprve jejich seznam dáváme dohromady. Nebudou to jen lidé z vědecké a politické sféry. Budou to i osobnosti z kultury. Jejich jména včas oznámíme,“ řekl Pražák.

Klvaňa byl novinář, dnes je manažer a podnikatel. Krátce působil jako mluvčí prezidenta Václava Klause. Biochemička Illnerová šéfovala Akademii věd ČR.

V neděli 20. ledna bude po celé ČR probíhat „klubová noc“ – v hudebních klubech vystoupí kapely, které Schwarzenberga podporují. Potvrzení jsou například Tatabojs, Čechomor či Xindl X.

(tin)

Právo, 17. 1. 2013, rubika: Zpravodajství, str. 2

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme