Dostali jsme Česko do extraligy, říká Pekarová Adamová

4. 1. 2023

S koncem roku 2022 skončilo také šestiměsíční české předsednictví v Radě Evropské unie, které v Událostech, komentářích předsedkyně poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) i ministr pro evropské záležitosti Mikuláš Bek (STAN) zhodnotili jako úspěšné. „Z pozice hráče na druhé housle jsme se dostali do extraligy,“ prohlásila Pekarová Adamová. 

Pekarová Adamová hodnotí české předsednictví v Radě EU jako úspěšné. „Z pozice hráče na druhé housle jsme se dostali do extraligy. Myslím, že bychom si tuto pozici měli udržet a měli bychom ji maximálně využít, a to i v dalších letech. Pro naši vládu to není jen otázka jednoho půlroku, ale otázka trvalá, kontinuální pozice v rámci EU,“ prohlásila.

„Začátkem ledna jsme svědky toho, že nám začínají kvést stromy, protože máme vysoce nadprůměrné teploty. To jsou dopady klimatické změny. Zažili jsme požáry minulý rok v Hřensku, zhruba před rokem a půl ničivá tornáda na jižní Moravě… Takhle bych mohla pokračovat jenom za Českou republiku,“ reagovala na Hrnčířova slova o zeleném náboženství Pekarová Adamová. „My k tomuto chceme přistoupit aktivně a řešit to s ostatními partnery v Evropě,“ dodala.

Poslankyně ODS Eva Decroix hovořila o tom, že vláda těžko hledala způsob, jak české předsednictví v Radě EU dostatečně „prodat“ doma. Pekarová Adamová si myslí, že v komunikaci s domácím publikem kabinet být aktivnější mohl. „Na druhou stranu jsou pro mě důležité výsledky, a nikoliv to, abychom dělali každý den tiskovou konferenci. Za mě je důležité, že všechny priority, které jsme si stanovili, jsme naplnili,“ okomentovala.

Celou politickou diskuzi v pořadu Události, komentáře si můžete pustit zde.

ČT24, Události, komentáře, 3. 1. 2022

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme