Mgr. Jan Farský - lídr v Libereckém kraji

Jan Farský se narodil 11. července 1979. S dvěma staršími bratry vyrůstal v okrajové části města Semily zvané Nouzov. Po gymnáziu v Semilech, které dokončil v roce 1997, nastoupil na Právnickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně. Absolvoval v roce 2002. V rámci studií hlavně cestoval, na což si vydělával jako lektor angličtiny v Praze.

První pracovní zkušenost prodělal Jan Farský na Městském úřadě Semily v pozici právníka. Po více než roce přešel do advokátní kanceláře, z které po roce odešel na místo poradce místopředsedy vlády pro ekonomiku Martina Jahna. Po roce a půl s Martinem Jahnem odešel do Škody Auto.

V komunálních volbách v roce 2006 vyhrál Jan Farský s uskupením Volba pro Semily místní volby a jako lídr nejsilnější strany se stal starostou, kterým je doposud.

Od roku 1990 se věnuje skautingu, který jeho život vedle rodiny formoval asi nejvíce. Od poloviny devadesátých let létá na padáku. Život si nedovede představit bez cestování (Kanada, USA a částečně Mexiko, jezero Bajkal, Evropa). K jeho dalším zálibám patří čtení, vycházky do přírody, jízda na kole a lyžování.

Rozhovory a komentáře

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme