PaedDr. Ladislav Jirků

Kandidát na hejtmana Vysočiny

Ladislav Jirků se narodil se 4. června 1946 v Jihlavě, kde vystudoval stavební průmyslovku a odkud v roce 1964 odešel na Fakultu tělesné výchovy a sportu UK na obor tělesná výchova-český jazyk. Absolvoval zde v roce 1970.

Po roční vojenské službě učil od října 1972 na Obchodní akademii v Jihlavě, od roku 1978 pak působil na FTVS UK jako odborný asistent a výzkumný pracovník. Do Jihlavy se opět vrátil po třech letech jako ředitel zdejší Obchodní akademie. Spolu s kolegy tu založil v roce 1994 vyšší odbornou školu, první samostatnou státní školu tohoto typu v České republice, a stal se jejím ředitelem. V následujících deseti letech spolupracoval na přípravě veřejné vysoké školy neuniverzitního typu. V roce 2004 byl pověřen jejím řízením a o dva roky později se stal prvním rektorem Vysoké školy polytechnické Jihlava.

Ladislav Jirků byl v 90. letech byl členem zastupitelstva Jihlavy a členem městské rady. Aktivně pracoval
v tělovýchovném hnutí jako funkcionář, trenér i cvičitel. Je předsedou Sdružení profesního terciárního vzdělávání. V roce 2010 právě se stal poslancem za TOP 09, je členem Výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu , členem Podvýboru pro vědu a vysoké školy , členem Stálé komise pro práci Kanceláře Poslanecké sněmovny a členem Meziparlamentní skupiny ČR –Itálie.

Je ženatý, s manželkou Marií mají dvě dcery, Lenku (24 let) a Veroniku (36 let) a tři vnoučata. Mezi jeho záliby patří vodní turistika, lyžování, literatura, jazz a country jsou jeho oblíbené hudební směry.

Rozhovory a komentáře

Kandidátka do krajských voleb 2012

1. 7. 2012
Pro TOP 09 je spolupráce a výměna zkušeností se Starosty v Kraji Vysočina důležitá, a proto budou kandidovat společně pod hlavičkou TOP 09 a Starostové.

Ministr zdravotnictví Heger navštívil Pelhřimov a Nové Město na Moravě

25. 5. 2012
Beseda s vedením nemocnice a lékaři byla velmi zajímavá, řešila se otázka krajské nemocnice, velmi aktuální otázka ohledávání zesnulých (v Kraji Vysočina krajský úřad tuto povinnost uložil svým nemocnicím, kterým tím vznikly nemalé problémy) i spolupráce se studenty z Vysoké školy polytechnické v Jihlavě.

Představení kandidátky TOP 09 a STAN v Kraji Vysočina

17. 5. 2012
Chtěl bych v prvních krajských volbách, kterých se účastníme, pomoci prosadit myšlenky a program TOP 09 a Starostů.  Věřím, že podobně jako v parlamentních volbách uspějeme,“ zdůraznil lídr společné kandidátky TOP 09 a Starostové pro Vysočinu Ladislav Jirků.
Číst více

TOP 09: Lídrem společné kandidátky TOP 09 a Starostové pro Vysočinu bude Ladislav Jirků

10. 5. 2012
„Kandidatura není moje libovůle, je to výraz důvěry, kterou mi vyjádřila TOP09 a Starostové. Kandiduji proto, že jsem občanem Vysočiny a chci se podílet na jejím rozvoji a prosperitě."

TOP 09: Do krajů posíláme zkušené a úspěšné

10. 5. 2012
„Jsme strana, která brání evropské ideály a prosazuje proevropskou politiku také na úrovni regionů. I když nám dnes fouká vítr do obličeje, zodpovědný politik nemá popularitu na prvním místě, ale má tam pouze to, co je dobré pro tuto zemi. Posíláme do voleb správné lidi,“ říká předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.
 <  1 2 Články 11 - 20 z 18

Email: ladislav.jirků@top09.cz