Jirků TOP 09: Vláda ANO

8. 8. 2012

     Jako každé hodnocení je i hodnocení úspěšnosti či neúspěšnosti současné vlády ovlivněno řadou faktorů. Některé z nich se daly předvídat – např. dopady krize a nutnost šetřit, některé se objevily jako důsledek koaličního programu vlády. Některé faktory se předvídat nedaly. Sem patří  opozicí podněcované kritické mediální kampaně, které zcela ignorují  dnešní realitu. Protože zajímavý titulek je pouze ten, který budí děs a vyvolává nejistotu mezi občany.

     V této nelehké době se často zapomíná na skutečnosti, které jsou nesporným úspěchem současné vlády. Uvedu zde jen některé, ale téměř ve všech případech jde o kroky, které za posledních 20 let neřešila, nebo nechtěla řešit žádná vláda.

-          zdanění hazardu, tolikrát odkládané, i když stále požadované

-          novela o zadávání veřejných zakázek

-          omezení imunity poslanců, po tomto kroku volala veřejnost dlouhou dobu a když na ní došlo, zdá se, že to již nikoho nezajímá

-          snižování schodku státního rozpočtu, jakkoliv je to naprostá nezbytnost, tak stále kritizované

-          rozpočtové určení daní, byť je to kompromisní řešení

-          církevní restituce, i když vyvolávají emoce a opět – jde o nutný kompromis

-          vyšetřování řady případů korupčního jednání ( Mostecká uhelná, ředitelství dálnic, Rath, regionální operační programy, vojenské zakázky ).

     Způsoby řešení těchto velkých úkolů jsou vždy ve výsledku dohodou, kompromisem mezi různými názory. Právě hledání shody při řešení složitých úkolů současnosti je úkolem vlády a Parlamentu. Jsem přesvědčen, že své hlavní úkoly plní vláda dobře a hodnocení její činnosti by mělo spočívat v konkrétních návrzích směřujících ke stejnému cíli – prosperitě naší společnosti.

Ladislav Jirků, poslanec, kandidát na hejtmana
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme