× Pojďte do toho s námi.

Jaromír Drábek - lídr v Ústeckém kraji

předseda Mezinárodní obchodní komory v ČR
místopředseda TOP 09

Životopis

Narodil se 5. 3. 1965 v Jablonci nad Nisou, kde dosud žije. Zde také v  letech 1979-1983 studoval gymnázium. Poté nastoupil na ČVUT v Praze, fakultu elektrotechnickou, obor technická kybernetika, který úspěšně ukončil roku 1988. V letech 1992-1998 byl doktorandem ČVUT v Praze, fakulta elektrotechnická, obor řídicí technika.

V letech 1988-1993 působil Jaromír Drábek jako výzkumný pracovník ve Výzkumném ústavu energetickém. Od roku 1993 je místopředsedou představenstva ABEGU, a. s., která poskytuje služby pro energeticky průmysl.

Od roku 1992 působil v hospodářské komoře, v letech 2002-2008 byl prezidentem Hospodářské komory ČR. V letech 2004-2008 byl členem řídící rady evropského sdružení obchodních komor Eurochambres.

Roku 2005 se stal členem Národní diskusní skupiny pro daně a také členem správní rady Technické univerzity Liberec. Byl jedním z iniciátorů vzniku Rady pro rozvoj podnikatelského prostředí v roce 2002 a Hospodářské rady vlády, která vznikla v roce 2005, v obou poradních orgánech byl členem.

Od roku 2007 je Jaromír Drábek členem předsednictva Rozhodčího soudu při HK ČR a AK ČR a rozhodcem zapsaným na listině rozhodců tohoto soudu.

V roce 2008 byl jmenován čestným prezidentem Hospodářské komory ČR a téhož roku se stal předsedou Národního výboru Mezinárodní obchodní komory v ČR.

V letech 2002 až 2006 byl zastupitelem města Jablonce nad Nisou.

Až do vzniku TOP 09 nebyl Jaromír Drábek nikdy členem žádné politické strany.

Jaromír Drábek je ženatý a má 2 děti.

Jeho zájmy jsou turistika, lyžování, literatura a hudba (zejména hudba provozovaná kapelou jeho dětí Duo D + 22).

TOP 09 Facebook Twitter YouTube Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09