Newletter z Magistrátu: Praha podpoří vznik muzea paměti XX. století a finalizuje náplavky

6. 9. 2019

Na čem aktuálně pracují radní HMP za TOP 09? V zářiovém newsletteru vám nabízíme souhrn toho nejzajímavějšího.

Petr Hlaváček – 1. náměstek primátora

Petr Hlaváček

Metro D se může ucházet o stavební povolení

Dosáhli jsme klíčové dohody s majiteli pozemků v oblasti nemocnice v Krči, kteří stáhli žalobu proti územnímu rozhodnutí stavby metra D. Je to další důležitý krok k realizaci stavby, která je v oblasti dopravy jednou z našich priorit. Dotáhli jsme tak předchozí dohody s majiteli pozemků v Krči, a i tam se můžeme těšit na zajímavou výstavbu.

Spustili jsme připomínkování územní studie na brownfield Bubny-Zátory

Během následujících dvou měsíců mohou občané podávat připomínky k návrhu, jak by měl v dohledné budoucnosti vypadat 110 hektarový brownfield. Těším se na konstruktivní připomínky a že se novou důležitou čtvrť podaří vyladit i z pohledu běžných obyvatel v okolí.

Mariánské náměstí přestane fungovat jako parkoviště

Zadali jsme úkol připravit novou podobu Mariánského náměstí, které dlouhá léta připomíná spíše parkoviště než cokoli jiného. Začátkem příštího roku bychom měli vidět první návrh a samozřejmě dáme prostor i Pražanům, aby řekli svůj pohled na věc.

Jan Chabr – radní pro oblast správy majetku a majetkových podílů

Jan Chabr

Rekonstrukce náplavek je ve finále

Začátkem srpna jsme zahájili finální fázi rekonstrukce náplavek. Začali jsme kóje osazovat čočkami. Náplavka tím dostává nový rozměr. Už nepůjde jen o permanentní beerfest. Jde o unikátní projekt, který tomuto místu dává novou přidanou hodnotu.

Podpořili jsme vznik centra paliativní péče pro zdravotně postižené

Od září začíná v ústavu sociální péče Domov Sulická pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením fungovat domácí paliativní péče pro zdravotně postižení ve vážném zdravotním stavu a terminálním stádiu života. Jde o jediné zařízení svého druhu v ČR, které postiženým lidem primárně z Prahy zajistí důstojnou péči a případně i citlivé podmínky pro odchod z tohoto světa.

Prověříme pro město nevýhodné nájemní smlouvy

Evidujeme řádově stovky dlouhodobých nájemních smluv, kde Praha dostává až směšný nájem. Postupně tyto smlouvy prověříme a tam, kde je v dnešních podmínkách až nepochopitelně nízké nájemné zjednáme nápravu.

Zajistili jsme mimořádnou investici do veřejného osvětlení

Dlouhodobě podfinancovaný rozvoj veřejného osvětlení dostal začátkem srpna mimořádnou injekci ve výši 150 milionů korun. Nové osvětlení by tak měly v první vlně získat vybrané významné památky metropole.

 

Jiří Pospíšil – předseda TOP 09

Jiří Pospíšil

Znovu jsme se jasně postavili proti nesmyslnému zdanění bytů podle „Pirátského“ modelu

Úvahy Pirátů na zdanění prázdných bytů v Praze jsou zcela mimo realitu standardně uvažujících lidí. Je nepřijatelné, aby lidé, kteří si za své zdaněné peníze pořídili majetek jej z rozhodnutí několika politických dobrodruhů danili podruhé. To je věc, kterou nepřipustíme.

Podpořili jsme založení muzea paměti XX. století

Myšlenka kolegyně Hany Marvanové získává konkrétní obrysy. Rád bych viděl místo, které bude autenticky připomínat důležitost svobody. Aby nám zároveň připomínalo i chyby minulosti, které pevně věřím nechceme opakovat.

Více svého času věnuji Praze

Po zralé úvaze jsem se rozhodl, že se na podzim nebudu znovu ucházet o post předsedy TOP 09. Společně jsme v posledních měsících zvládli úspěšně volby v Praze i do Evropského parlamentu. Cítím, že i vůči našim voličům je férové, abych se více věnoval právě metropoli a svým povinnostem europoslance. Naši stranu by měl do Sněmovních voleb vést lídr, který bude znovu kandidovat na Poslanecké sněmovny.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme